Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının düşüncelerini yaşatan, onları var eden şey, inançları, cesaretleri ve kararlılıklarıdır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının düşüncelerini yaşatan, onları var eden şey, inançları, cesaretleri ve kararlılıklarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, idamlarının 44'üncü yılında Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andığını belirtti.

"Deniz Gezmiş köylüye toprak, işsize iş, işçiye özgürlük, halka hürriyet demektir." değerlendirmesinde bulunan Ağbaba, Gezmiş ve arkadaşlarının Türkiye ve dünya devrim tarihine isimlerini altın harflerle yazdırdığını ifade etti. Ağbaba, şu görüşleri savundu:

"Deniz Gezmiş demek, demokrasi, özgürlük demektir. Deniz Gezmiş demek, tam bağımsız Türkiye demektir. Deniz Gezmiş demek, halkların kardeşliği, yurtseverlik, devrimcilik demektir. Deniz Gezmiş demek, köylüye toprak, işsize iş, işçiye özgürlük, halka hürriyet demektir; yoksulluğa, emperyalizme, köleliğe isyan demektir. İşte bu yüzden Deniz Gezmiş ezilenlerin, yoksulların, gençlerin, ayrımcılığa uğrayanların göz bebeğidir. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını efsane kılan şey, halkın mutluluğu ve özgürlüğüne adadığı hayatı ve tertemiz yiğitçe duruşudur. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının düşüncelerini yaşatan, onları var eden şey, inançları, cesaretleri ve kararlılıklarıdır. Onları bugün sadece Türkiye coğrafyasında değil, dünya coğrafyasında sevgili yapan şey, idam sehpasında boynuna ilmek takılırken titremeden, korkmadan 'yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın halkların kardeşliği' diyen yürekleridir."

Kaynak: AA / Politika

Hüseyin İnan Deniz Gezmiş Veli Ağbaba Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title