Haberler

CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç, Deniz Baykal'a Yüklendi

Partisinin Denizli İl Kongresi'ne Katılan CHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Haluk Koç, Deniz Baykal'ı Eleştirerek Yönetimin Değişmesi Çağrısında Bulundu. Halil Koç, CHP'nin Güçlü Bir Muhalefet Yapısı Ortaya Koyamadığını Söyledi.

Partisinin Denizli İl Kongresi'ne katılan CHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Haluk Koç, Deniz Baykal'ı eleştirerek yönetimin değişmesi çağrısında bulundu. Halil Koç, CHP'nin güçlü bir muhalefet yapısı ortaya koyamadığını söyledi.

Bak-Bay Düğün Salonu'nda düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Kongresi'ne CHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Haluk Koç, Muğla Milletvekili Ali Aslan, Parti Meclis Üyesi İzzet Çetin ve 22. dönem milletvekilleri Yakup Kepenek, Yüksel Çorbacıoğlu, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Hüseyin Bayındır, Yılmaz Kaya, Harun Akın ve Ali Kemal Deveciler ile çok sayıda partili katıldı. Bir konuşma yapan Haluk Koç, kara harekatında şehit olan askerlere rahmet ve yakınlarına sabır diledi. AK Parti'ye karşı muhalefet olamadıklarını söyleyen Koç, "AK Parti karşısında malesef halkla kucaklaşmış, bütün bu sıkıntılarla boğuşabilecek güçlü bir muhalefet yapısı ortaya koyamıyoruz. Bu bir tespittir. Ben bir milletvekiliyim. Bu partinin 5 yıl grup başkan vekilliğini yaptım. Biz CHP'deki bugünkü yönetim anlayışının tümden değişmesini talep ediyoruz ve bunun gerekli olduğunu ifade ediyoruz. Kimseye saygısızlık etmiyoruz, ancak CHP'deki liderlik anlayışı halkta karşılığını bulamıyor, halkla buluşamıyor. Kızmaca darılmaca yok, kırmaca darılmaca yok. Saygı sevgi ayrı, tespitler ayrı" dedi. Yaşanan olumsuzluklarla yola devam edemeyeceklerini söyleyen Haluk Koç, "Bu siyasi körlüğe devam ederek yola devam etmemiz mümkün değil. Siyasi gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Partimiz keşke 22 Temmuz seçimlerinden sonrasında kömüre, bulgura, din görevlilerine, ABD'ye başarısızlık nedeni addederken, kendine dönük de bir öz değerlendirmede de bulunabilseydi. Biz bütün olumlu koşullara rağmen, DSP'nin bizim listemizden girdiği, SHP'li arkadaşlarımızın büyük bir özveriyle seçimlere katılmadığı, Cumhuriyet Mitingleri'nin bu itici gücünün arkamızda olduğu süreçte yüzde 20'lerde nasıl kaldık? Bu başarı mı, değil mi ? Keşke bunun değerlendirmesini yapabilseydik" diye konuştu. CHP'de değişimin kaçınılmaz olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Parti içi demokrasiyi kurmak zorundayız. Bundan kaçış yok. Önce parti içinde demokrasi, ondan sonra Türkiye'de demokrasi. Önce kendimize bakacağız. Birinci temel kural, yığma üyelerle değil, üyelik sorumluluklarını yerine getiren tüm üyelerinin katılımıyla hakim denetimli bir seçim yapalım. Hodri meydan. Seçimle gelmiş hiçbir CHP'li örgütün kaderi Ankara'da 2 kişinin dudağının arasında olmamalı. Seçimle gelen örgütler seçimle görevden gitmeliler." CHP Denizli İl Kongresi'nde Nevzat Deniz ve Ali Kavak çarşaf listeyle seçime girdi. Oy kullanma işlemlerinin akşam saatlerinde başlayacağı bildirildi.

(SK-ŞT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title