Haberler

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yılmaz: "Silahların Sonsuza Kadar Susmasını Savunmalıyız"

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, "Silahların sonsuza kadar susmasını savunmalıyız." dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, "Silahların sonsuza kadar susmasını savunmalıyız." dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Yılmaz ve partililer, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi'nin Bağlar ilçesinde Yeniköy Mazarlığı'ndaki kabrini ziyaret ederek, karanfil bıraktı dua okudu.

Beyaz güvercin uçuran Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, "Bu topraklarda daha fazla çocuk, daha fazla genç, daha fazla insan ölmesin diye milyonlarca kişinin umudu olan barışı ve umudu yeşerteceğimizin gözünü veriyoruz." diye konuştu.

Terör saldırılarında yüzlerce insanın öldüğünü vurgulayan Yılmaz, şunları ifade etti:

"Bu acılarda daha fazla ortaklaşmamak için hemen barışı inşa etmek için bir araya gelmeliyiz. Silahların sonsuza kadar susmasını savunmalıyız. Kürt sorunu başta olmak üzere bu ülkede barışın önünde duran tüm engellerin ortak akılla ve hakikatler ışığında çözümünü savunmalıyız. Her şeyden önce eşitliği savunmalıyız. Eşit yaşam hakkını anayasal güvence altında eşit yurttaşlığı savunmalıyız. Şiddeti meşrulaştırarak elinde tutmaya çalışanlara, yaşam düşmanlığı yapanlara karşı her zaman barışı savunmalıyız. Yurtta sulh cihanda sulh diyebilmeliyiz."

Yılmaz, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladığını sözlerine ekledi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 günü Diyarbakır Barosu tarafından terör olaylarında zarar gören Dört Ayaklı Minareye dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlenmiş, açıklama sonrası polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olduğu terör saldırısının ardından çıkan olaylarda Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, bir polis ile AA muhabiri yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Barış Günü Emre Yılmaz Tahir Elçi Politika Güncel Haberler

title