Haberler

CHP, Gecikmeli Tahliyeleri Meclis'e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Yargıtay'daki Dosya Yoğunluğu Nedeniyle, Cezası Dolan Birçok Kişinin Tahliyesinin Zamanında Yapılamamasını Meclis Gündemine Taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, cezasının infazı gerçekleşen birçok kişinin tahliyesinin zamanında yapılmadığını belirterek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e "Temel hak ve hürriyetlerin devlet tarafından ihlal edilmesi vatandaşın devlete olan güvenini nasıl etkileyecektir" diye sordu.

CHP'li Soysal Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, cezasının infazı gerçekleştirilen birçok kişinin dosyasının Yargıtay'dan gelmemesi nedeniyle tahliye edilemediğini kaydetti. Uygulamadaki bu aksaklık nedeniyle insanların özgürlüklerinden mahrum edildiğini, Anayasa'nın ve uluslar arası sözleşmelerle güvence altına alınan temel hak ve hürriyetlerin ihlal edildiğini vurgulayan Soysal "Kişi hak ve özgürlüklerinin devlet tarafından ihlal edilmesi toplumda devlete olan güveni sarsacak niteliktedir" dedi.

Son dönemde Yargıtay'da bazı dairelerin kapatılarak, hakim sayısının azaltılmasının görüşüldüğüne dikkat çeken Soysal, "Dosyaların fazlalığı nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesi yerine, Yargıtay'da görev yapan hakim sayısını azaltmak çözüm getirmeyecektir. Aksine daha fazla sıkıntı yaratacaktır" dedi.

Adalet Bakanı Şahin'e, cezaların infazından sonra tahliye işlemlerinin nasıl yapıldığını soran Soysal önergesinde şu sorulara yer verdi:

"-Cezanın infazının gerçekleşmesine rağmen tahliyenin zamanında yapılamamasından doğan hak kayıplarının engellenmesi için önlem alınması düşünülmekte midir? Düşünülüyorsa ne tür önlemler alınacaktır?

-Temel hak ve hürriyetlerin devlet tarafından ihlal edilmesi vatandaşın devlete olan güvenini ve itibarını nasıl etkileyecektir?

-Türkiye'de yaşanan hak ihlallerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde gündeme gelmesi halinde nasıl bir savunma yapılacaktır?

-Yargıtay'da bazı dairelerin kapatılarak, hakim sayısının azaltılması yaşanan sıkıntıları nasıl etkileyecektir?" (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title