Haberler

Chp, Foça'da Seçmen Listelerine İtiraz Etti

CHP Foça İlçe Başkanlığı, seçmen listelerinde yer alan 4 bin 2 kişinin kaydına itiraz etti. İtirazda, büyük bölümü asker olan ve eğitim için ilçeye geçici görevle geldikleri ve kısa bir süre kaldıkları belirlenen kişilerin ilçenin beş yıllık kaderini belirleyecek olan seçimde oy kullanmalarının hakkaniyete uygun olmadığı belirtildi.

CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım yaptığı açıklamada, 3 ay gibi bir süre için geçici olarak ilçede bulunan ve ilçe seçmen sayısına oranlandığında etkili olacak bir çoğunluğu ifade eden personelin belki de hiç ikamet etmeyecekleri bir yerin belediye başkanını, meclis üyelerini ve muhtarlarını belirlemesine itiraz ettiklerini söyledi. Yüksek Seçim Kurulu'na iletilmek üzere Foça İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na verdikleri dilekçede bu kişilerin sürekli ikamet ettikleri ve geldikleri adreslerde oy kullanmalarını ve Foça'daki seçmen kütük kayıtlarından silinmesini talep ettiklerini belirtti.

Baran Gezmiş Yıldırım, "Muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen kütüklerinde yaptığımız incelemede, ilçemizde oy kullanacaklar arasında 2018 Haziran seçimlerinde bölgedeki askeri birliklere eğitim için gelip, eğitimini tamamladıktan sonra görev yerlerine giden 633 kişi, bu seçimde yine eğitim için gelecek 3 bin 369 kişinin olduğunu tespit ettik. Geçen seçimden kaydı kalan 633 kişinin kaydının seçmen kütüklerinden hemen silinmesini talep ettik. Ayrıca 31 Mart 2019 yerel seçimleri için seçmen kütüklerine eklenen 3 bin 369 kişinin de yine eğitim için, geçici görevle ve seçim bitiminde nisan ayında Foça'dan ayrılıp görev yerlerine gidecek olduklarını belirledik. Bu kişilerin hakkaniyete uygun olmayacak şekilde, ilçenin yerel karakterine, belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve muhtarlık seçimlerine etki edecekleri durumunu dikkate alarak bu kişilerin de gerçekten ikamet ettikleri ve geldikleri adreslerde oy kullanmaları için kayıtlarının Foça seçmen kütüklerinden düşürülmesini istedik" dedi.

Yıldırım, toplam seçmen sayısının 26 bin dolayında olduğu ilçede sadece seçim döneminde bulunacak 4 bin 2 seçmenin ilçenin kaderini belirlemede etkili olmasını Foçalı seçmene haksızlık olarak nitelediklerini kaydetti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Foça Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title