Haberler

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: İktidar Gündemi Değiştirmeye Çalışıyor

Bursa'da düğüne katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kürtaj tartışmasını değerlendirerek, "İktidar gündemi değiştirmek için her gün lüzumsuz, gereksiz söylemler ortaya atıyor."

Bursa'da düğüne katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kürtaj tartışmasını değerlendirerek, "İktidar gündemi değiştirmek için her gün lüzumsuz, gereksiz söylemler ortaya atıyor. İnsanların bedenleri ile ilgili, ancak insanların kendileri karar verebilir. Başbakan'ın ya da sağlık bakanını karar verme yetkisi yok" dedi.

CHP Bursa Teşkilatı üyesi Sevil Pamirol'un kızı Nilüfer Pamirol'un Altın Ceylan Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen düğününe katılan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, düğün öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'analar ağlamasın' diyerek başlattığı görüşmeleri değerlendiren Tekin, basında gizlenmiş olsa da son 3 ayda 150'nin üzerinde şehit olduğunu ve her gün annelerin ağladığını söyledi. Parlamentonun bu sorunu ele alması gerektiğini ifade eden Gürsel Tekin, "Bu sorunlarla ilgili asgari düzeyde meclisin üstüne düşen görevleri yapması açısından Cumhuriyet Halk Partisi'nin böyle bir önerisi var. Bu öneriyi iktidar partisi nasıl değerlendirecek göreceğiz. Sayın Başbakan'dan henüz gelmiş bir cevap yok. Daha önce AKP'nin böyle bir açılımı oldu. Kürt açılımı, milli birlik, daha sonra kardeşlik projesi oldu. Bir türlü adı konulamadı. İçeriğinin ne olduğunu da bir türlü öğrenemedik. Kamuoyuna yansıyan Oslo görüşmeleri oldu. Çok olumsuz etkilerini gördük. Ana muhalefet olarak çözüm konusunda katkımız olması için böyle bir öneri gitti" diye konuştu.

KATLİAMIN SORUMLUSU BAŞBAKAN

Kürtaj tartışmaları ile ilgili de konuşan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel, "Sayın Başbakan'ın özrü kabahatinden büyük. Uludere'yi bir katliam olarak görmediler. Bakanı, parti sözcüsü farklı söylemler içinde oldu. Sayın Başbakan bir benzetme ile Uludere'yi bir katliam olarak gördü. Bir katliam varsa bu katliamın sorumlusunun Sayın Başbakan olması gerekiyor. Sınır dışı yetkiler sadece başbakana aittir. O zaman kime hesap soracağız, Sayın Başbakan? Burada bir katliam varsa bu katliamın sorumlusu sizsiniz. Türkiye'nin çok ciddi sorunları var. İktidara yakın bir kamuoyu yoklaması şirketinin yaptığı ankete ve TÜİK verilerine göre Türkiye'de mutsuz olan yurttaş sayısı yüzde 80. Yüzde 20'si mutlu. Mutlu bir iktidar mutsuz bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu sorunlarla meşgul olmayan iktidar gündemi değiştirmek için her gün lüzumsuz, gereksiz söylemler ortaya atıyor. İnsanların bedenleri ile ilgili ancak insanların kendileri karar verebilir. Başbakan'ın ya da sağlık bakanını karar verme yetkisi yok. Türkiye'de her iki doğumdan biri sezaryenle olur. Bunu bilmeyen yok. İnsanların nasıl doğum yapıp yapmayacağını kendileri karar vermesi gerekir. İktidarın sorunu bu değil. İktidarın sorunu Türkiye'de işsizlik, yoksulluk, sefalet, yolsuzluk" dedi.

Tekin, Türkiye'nin en önemli tartışmalarından biri olan kentsel dönüşüm yasasının ise bu şekilde tartıştırılmadığını sözlerine ekledi. Gürsel Tekin, daha sonra Gürcan Şenyavaş ve Nilüfer Pamirol çiftinin nikah şahitliğini yaptı. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Türkiye Politika Güncel Haberler

title