Haberler

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'dan Turizm Eleştirisi

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, 2008 Yılı Programı Çerçevesinde İl Genelinde Planlanmış Turizm Yatırım Projesinin Olmadığını Söyledi.

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, 2008 yılı programı çerçevesinde il genelinde planlanmış turizm yatırım projesinin olmadığını söyledi.

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Tozan, daha önce CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına Düzce ile ilgili bir soru önergesi verildiğini belirterek, "Bursa Milletvekilimiz Kemal Demirel aracılığı ile Düzce'de Kültür ve Turizm Bakanlığıyla ilgili kuruluşlara yönelik olarak 2006-2007 yıllarında ne tür yatırımlar olduğunu, bu yatırımlar için ayrılmış olan ödenek miktarını, ayrılan ödeneklerin ne kadarlık bölümünün kullanıldığını ve belirtilen süre içerisinde tamamlanması planlandığı halde tamamlanmammış olan projelerin neden bitirilemediğini sorduk. Verdiğimiz soru önergesine aldığımız cevaba göre, ilimizde 2006-2007 yıllarında İl Halk Kütüphanesi yapımı için 1 milyon 350 bin YTL, makine teçhizatı için 16 bin YTL, büyük onarım için 12 bin YTL, turizm bölge alan ve merkezleri ile turizm potansiyeli arz eden yörelere ait alt yapı uygulamaları için 25 bin YTL, İlçe Halk Kütüphanesi yapımı için 1 milyon 350 bin YTL, kütüphaneler için kitap süreli yayın ve nadir eserlerin alımı için 5 bin YTL, Bakanlık döner sermaye işletmesi merkez müdürlüğünce Kaynaşlı ilçesi Topuk Yayla Gölet'i yolu yapımı için 20 bin YTL, Düzce yerleşim merkezinde çevre düzenlemesi için 100 bin YTL ve Akçakoca ilçesinde Çuhalı plajı sahil yolu düzenlemesi için 100 bin YTL olmak üzere iki yıl içinde toplam 1 milyon 628 bin YTL gönderilmiş. Projelerle ilgili olan son sorumuza aldığımız cevap ise şöyle, '2008 yılı programı çerçevesinde Düzce ilinde yapılması planlanan yatırım projesi yer almamaktadır. Ancak tefrik edilen proje ödeneklerinden tasarruf sağlandığı takdirde Düzce ilinden gelecek talepler değerlendirilebilir.' Bu demek oluyor ki, Düzce turizmle ilgili olarak hiçbir proje geliştirmemiş. Düzce'nin hiç mi yaylası, göleti, şelalesi ve plajı yok?" şeklinde konuştu.

İl Başkanı Tozan ayrıca, Milletvekili Kemal Demirel aracılığı ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e de soru önergesi verdiklerini söyledi.

(AY-AK) 23.05.2008 16:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title