Haberler

CHP'den Türban Oylaması Öncesinde Son Çağrı

CHP, Meclis Genel Kurulu'nda Yapılacak Türban Oylaması Öncesinde AKP, MHP ve Teklife Destek Verecek DTP'ye "Sağduyu" Çağrısında Bulundu. CHP Grup Başkanıvekili Kemal Anadol, "AKP, MHP ve DTP'yi Anayasa Değişikliğine Evet Diyecek Tüm Milletvekillerini Sağduyuya Çağırıyoruz, Türkiye'yi Maceraya Sürükleyecek Bu Girişimden Vazgeçin" Dedi.

CHP, Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak türban oylaması öncesinde AKP, MHP ve teklife destek verecek DTP'ye "sağduyu" çağrısında bulundu. CHP Grup Başkanıvekili Kemal Anadol, "AKP, MHP ve DTP'yi anayasa değişikliğine evet diyecek tüm milletvekillerini sağduyuya çağırıyoruz, Türkiye'yi maceraya sürükleyecek bu girişimden vazgeçin" dedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay, Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylaması öncesinde milletvekillerine çağrıda bulundular. Basın toplantısında CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Türkiye'nin bugün 85 yıllık Türkiye Cumhuriyeti yaşamında tarihsel bir gün yaşadığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti 85 yıldır belki bu kadar büyük bunalımlara girmemişti, bunalımlara gebe böyle birgün yaşamamıştı" dedi. CHP olarak önümüzdeki süreçte yaşanabilecek gelişmelerden endişe ve kuşku duyduklarını ifade eden Anadol, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin, Büyük Ortadoğu Projesi ve Ilımlı İslam Projesi'nin hayata geçirilmesi için önemli bir aşamanın yaşanacağı birgün. Anayasada yapılan değişiklik, anayasanın 2'nci maddesini doğrudan hedef alan, arkasından dolanarak laikliği, cumhuriyetin kuruluş felsefesini hedef alan bir düzenleme" diye konuştu.

AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın Almanya'da bir toplantıda söylediği sözleri de hatırlatan Anadol, "Başbakan'ın prenslerinden Egemen Bağış, milletvekillerinin türbanlı olarak Meclis'e girmesi gerektiğini söylemiş, sonra yaptığı açıklama ile de söylediğinin gerçek olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye Ortaçağ karanlığına döndürülmek isteniyor. Bu 85 yıllık cumhuriyetten rövanş almaktan başka bir şey değil" dedi. Anadol, milletvekillerine çağrıda bulunarak, "AKP, MHP ve DTP'yi, anayasa değişikliğine evet diyecek tüm milletvekillerini sağduyuya çağırıyoruz. Açık çağrıda bulunuyoruz. Türkiye'yi maceraya sürükleyecek bu girişimden vazgeçin" diye konuştu.

-"85 YILIN KAZANIMLARININ BİR KALEMDE ATILMASINA ENGEL OLUN"-

Anadol'un ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çok önemli bir kırılma noktasına geldiğini, toplumun hızla bölündüğünü ve ayrıştığını kaydetti. Bu ayrışmanın tehlikeli olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ayrışmanın sadece üniversitelerde değil toplumun her alanına hızla gireceğini söyledi. "Bu ürküntü vermektedir" diyen Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP'yi, "bir sorunu çözeceğiz diye yeni ve daha büyük bir soruna neden olmakla" suçladı. Türbanla ilgili anayasa değişikliği teklifiyle oy avcılığı yapıldığının söylendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, değişiklik teklifiyle yapılmak istenenin oy kaygısının ötesinde rejimi hedef aldığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, 85 yılın kazanımlarının bir kalemde silinip atılmasına engel olmak için AKP, MHP ve DTP milletvekillerini göreve davet ettiklerini söyledi.

-"CUMHURİYETİN NİTELİKLERİYLE DAHA FAZLA OYNAMAYIN"-

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ise türbanla ilgili değişiklik teklifinin mahçup ve masum bir değişiklik olarak sunulduğunu, özgürlük adına yapıldığının söylendiğini belirterek "Ancak gerek AKP milletvekillerinin söylediği sözler gerekse de komisyon aşamasında gerçek amaçlarını itiraf ettiler" dedi. AKP'nin şimdi de katsayı sorununu gündeme getirdiğini, Yargıtay'ın yapısıyla oynamak istediğini ifade eden Okay, "Hesaplaşma sürecinde bir kararlılık ve ısrarla gidiyorlar" dedi. AKP'ye "Cumhuriyetin nitelikleriyle daha fazla oynamayın' diye seslenen Okay, bu konuda anayasa kurumlarına güvendiklerini kaydetti. Okay, "ama dileriz yargıya gerek kalmadan bu sürece sağduyu içinde 'dur' derler" diye konuştu. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title