Haberler

CHP'den 'Telekom Grevı Sonuclandırılsın' Cagrısı

CHP Genel Baskan Yardimcisi Cevdet Selvi, yaklasik 26 bin iscinin ve ailesinin magduriyetine neden olan Telekom grevinin, isverenin art niyetli Anayasa ve yasalara uymama aliskanligi sonucu israrla surduruldugunu savunarak, "Telekom grevi kangren olmadan, biran once sonuclandirilmalidir" dedi.

Yazili bir aciklama yapan Selvi, asil amacin, Telekom'u sendikasiz bir isyeri haline getirme cabasi oldugunu soyledi. Hukuk devletinde boyle bir haksizliga ve adaletsizlige ilgisiz kalinamayacagini belirten Selvi, sorumlularin ise yasalari cigneyen isveren, iktidar ve ozellikle sorumlu bakanlar oldugunu one surdu. Selvi, "Telekom grevi, Telekom yonetimi tarafindan istismar edilmekte, anti demokratik uygulamalarla tum sendika ve iscilerin sabrini zorlamaktadir. Ozellestirme sonucu buyuk sikintilar ceken,

ayrimciligin huzursuzlugunu yasayan Telekom calisanlari, yasal ve demokratik haklari olan grevde de baski altina alinmaktadir. Her yurttas icin gecerli olan yasalari uygulamak durumunda olan devlet kurumlari ve yetkilileri gecim-hak mucadelesi veren grevci iscilere her yolu deneyerek baskilarini artirmaktadirlar. Sendikalari ve iscileri adeta tahrik etmektedirler" dedi.

Grevin, isverenlerin onceden yasalari yok sayarak yaptigi hazirligin sonucu olarak isveren tarafindan surduruldugunu belirten Selvi, "Art niyetle ve israrla greve zorlanan isciler ve sendikalari, simdi de suclanarak ve yasalar cignenerek, sonuc alinmaya calisilmaktadir. Ilgili bakanlari gorevlerini yerine getirmeye cagiriyorum. Ulkenin icinde bulundugu kosullarda bu grev kangren olmadan sonuclandirilmalidir" diye konustu.

(MUG-MAY-NC-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title