Haberler

Chp'den "Suriye" Komisyonu

CHP, Suriyeli sığınmacılar konusunda kolları sıvadı.

CHP, Suriyeli sığınmacılar konusunda kolları sıvadı. CHP, Suriyeli sığınmacılar konusunda yerinde incelemeler yapmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığında bir çalışma grubunun kurulmasına karar verdi. Beş milletvekilinden oluşan komisyon yapacağı çalışmaların ardından bir rapor hazırlayacak.

-BEŞ KİŞİLİK KOMİSYON-

CHP, Suriyeli sığınmacılar konusunda yerinde incelemeler yapmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun başkanlığında Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, İstanbul Milletvekili Melda Onur'dan oluşan bir çalışma grubunun kurulmasına karar verdi.

Çalışma grubu önümüzdeki günlerde yapacağı toplantıyla çalışma yöntemini ve incelemelere ilişkin takvimi belirleyecek.

Tanrıkulu başkanlığındaki komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra hazırlayacağı raporu CHP Grup Başkanlığına iletecek.

Konuya ilişkin ANKA'ya açıklamada bulunan Tanrıkulu, " Suriye'deki iç çatışmanın Türkiye'ye yansımasının göstergesi olan Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları hukuksal sorunların ve insan hakları bakımından bulundukları yerdeki yaşanan sorunların da saptanarak öneride bulunmak üzere bir komisyon tarafımızdan oluşturulmuştur" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Şeker Gaziantep Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title