Haberler

CHP'den Soruşturma Önergesi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Grup Başkanvekilleri İmzasıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Hakkında Meclis Soruşturması Açılması İçin Önerge Verildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve grup başkanvekilleri imzasıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında Meclis soruşturması açılması için önerge verildi.

TBMM Başkanlığına sunulan önergede, Erdoğan ile Aksu'nun, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinde, yasadışı telefon dinleme olaylarında, 2003 yılının Kasım ayında İstanbul'da 5 gün arayla meydana gelen terör olaylarında, Cumhuriyet Gazetesine yapılan saldırılarda, Danıştay saldırısında, Atabeyler operasyonunda, Rahip Santora cinayetinde, Hizbut Tahrir örgütünün Fatih Camisi'ndeki eyleminde, İsmailağa Camisi'ndeki linç eyleminde ve Hrant Dink suikastinde, görevlerinin gereklerini yapmadıkları ve kamuyu zarara uğrattıkları iddia edildi.

Önergede, ''Gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla suçun delillerini yok eden, gizleyen ve değiştiren, bağlı olarak kavuşturma aşamasında, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs eden'' Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Aksu hakkında Meclis soruşturması açılması istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title