Haberler

CHP'den Silivri Raporuna Muhalefet Şerhi

CHP, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Bünyesinde Görev Yapan 'Her Türlü Şiddet, İşkence ve Kötü Muamelenin Önlenmesiyle Ceza ve Tutukevleri İnceleme Daimi Alt Komisyonunun' Silivri Kompleksi İçinde Yer Alan Cezaevlerinde Yaptığı İncelemeye İlişkin Raporuna Şerh Koydu.

CHP, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde görev yapan ''Her Türlü Şiddet, İşkence ve Kötü Muamelenin Önlenmesiyle Ceza ve Tutukevleri İnceleme Daimi Alt Komisyonunun'' Silivri Kompleksi içinde yer alan cezaevlerinde yaptığı incelemeye ilişkin raporuna şerh koydu.

Komisyon üyesi, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Ergenekon İddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e, ''Bundan tam bin 300 yıl önce yaşanmış Kerbela vakasını da iddianameye koysun ve Hazreti Hüseyin'in katilini bulsun. Böylece İslam alemine de hizmet etmiş olur'' diye konuştu.

Özdemir, komisyonun bugünkü toplantısı öncesinde, gazetecilere muhalefet şerhini açıkladı.

Alt komisyonun hazırladığı raporun objektiflikten uzak ve eksik olduğunu ifade eden Özdemir, Ergenekon davası kapsamında tutuklananlarla yaptıkları görüşmelere ilişkin bant kayıtlarının hala çözülüp alt komisyon üyelerine dağıtılmadığını bildirdi.

Özdemir, Ergekenon davası kapsamında Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan kişilerin, Anayasaya ve yasalara aykırı bir şekilde hükümlülerle birlikte kaldığını söyledi. Tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde ayrı ayrı tutulması gerektiğine işaret eden Özdemir, burada kalan tutukluların da hükümlüler gibi haftada sadece bir defa, 10 dakika telefonla görüşmelerine izin verildiğini ifade etti.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunanların kaldıkları koğuşların 24 saat kamerayla izlendiğini kaydeden Özdemir, cezaevi yönetiminin ''kamera kayıtları yasal mıdır?'' sorusuna, doyurucu bir cevap veremediğini belirtti. CHP'li Özdemir, ''Bu insanların, tuvalet ve banyoya giriş ve çıkışları dahil, her şeyi 24 saat izleniyor'' dedi.

Özdemir, bu konuyu TBMM Genel Kurulunda yaptığı gündemdışı konuşmada da dile getirdiğini ve Genel Kurulda bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, rapor önüne geldiği zaman gereğini yapacağını söylediğini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title