Haberler

CHP'den 'Sevgi ve Hoşgörü Günü' Teklifi

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, '1993'de Sivas'ta Meydana Gelen Olayın Unutulmaması İçin 2 Temmuz'un Sevgi ve Hoşgörü Günü' İlan Edilmesini Öngören Kanun Teklifini Yarın TBMM Başkanlığına Sunacak.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, ''1993'de Sivas'ta meydana gelen olayın unutulmaması için 2 Temmuz'un Sevgi ve Hoşgörü Günü'' ilan edilmesini öngören kanun teklifini yarın TBMM Başkanlığına sunacak.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, kanun teklifinde her yıl 2 Temmuz'da bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla törenler düzenlenmesi öngörülüyor.

Teklifte, ''2 Temmuz 1993'te Sivas'ta meydana gelen olayın unutulmaması için'' Madımak Oteli binasının yaşamını yitirenler anısına Kültür ve Turizm Bakanlığınca müze haline getirilmesi ve bir anıt yaptırılması isteniyor.

Teklifte, ''Sevgi ve Hoşgörü Günü''nde düzenlenecek törenlerle ilgili yönetmeliğin kanunun yayımlandığı tarihten itibaren 3 ay içinde Devlet Bakanlığı, Kültür ve Turizm ve Milli Eğitim bakanlıklarınca ortak düzenlenmesi hükmü yer alıyor.

Kanun teklifinin genel gerekçesinde Madımak Otelinde yaşananlar anımsatılarak, ''Devlet olarak bu olaydaki sorumluluğun kabulü, yaşamına kastedilen yurttaşların aziz hatıralarına saygıyı ifade ve tüm ülkede sevgi ve hoşgörüyü sağlamanın, barış içinde kardeşçe birarada yaşamanın öneminin vurgulanması bakımından 2 Temmuz gününün sevgi ve hoşgörü günü olarak anılmasının öngörüldüğü'' belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title