Haberler

CHP'den Nazım Hikmet ve Gezi'ye Anma

Şair Nazım Hikmet'in ölümünün 53. yılı ve 'Gezi Parkı' olaylarının da 3'üncü yıldönümü nedeniye İstanbul Avcılar'da CHP İlçe Yönetimi tarafından anma gecesi düzenlendi.

Şair Nazım Hikmet'in ölümünün 53. yılı ve 'Gezi Parkı' olaylarının da  3'üncü yıldönümü nedeniye İstanbul Avcılar'da CHP İlçe Yönetimi tarafından anma gecesi düzenlendi.

Belediye önündeki Havuz Meydanı'nda düzenlenen 'Nazım'dan Gezi'ye, Gezi'den sonsuza' adı verilen anma etkinliğinde amatör 'Çığlık Sanat Atölyesi' sanatçıları Cemal Uçarman ve Özgür Çalışkan, 'Heykel Adam' performansı sergileyerek Nazım Hikmet'in Moskova'daki mezarının bulunduğu yerdeki anıtın altında uzun süre hareketsiz durdu. İlçe Başkanı Erhan Bozan, Nazım Hikmet'in çocukları olarak nitelendirdiği Gezi Olayları'nda yaşamlarını yitirenlerin mücadelesini kaldıkları yerden sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Gezi Olayları'nda ölenlerden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş'ın yanı sıra olaylarda çeşitli organlarını yitirenlerden 2 kişi katıldı. Çocuklarını olaylar sırasında yitiren Sami Elvan ile Ali Ayvalıtaş yaptıkları konuşmalarda çocuklarını öldürenlerin aradan 3 yıl geçmesine rağmen hala ellerini kollarını sallayarak dolaştıklarını belirterek, herkesten adalet arayışı için destek olmalarını istedi.

Etkinliğe katılan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de, Gezi'de başlatılan mücadelenin yenilgiye uğrasa da kesintisiz sürdürüleceğini söyledi. 'Her Yer Taksim, Her Yer Direniş' sloganı atılan etkinlikte Grup Adalılar, İlkay Akkaya konser verdi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title