Haberler

CHP'den "Montaj" Sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TÜBİTAK'ın "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski bakan Egemen Bağış'ın internete düşen ses kayıtlarının "montaj" oldukları yönünde rapor verdiğini" belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TÜBİTAK'ın "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski bakan Egemen Bağış'ın internete düşen ses kayıtlarının "montaj" oldukları yönünde rapor verdiğini" belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"TÜBİTAK henüz yeryüzünde mevcut olmayan bir teknolojiden faydalanarak (sesin hecelerine göre analiz edilmesi) ses kayıtlarını analiz etmeyi nasıl başarabilmiş ve tapelerdeki seslerin hece hece montajlandığı sonucuna ulaşabilmiştir?

Ses kayıtlarını uluslararası saygın bir kuruma gönderilecek mi?

TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporun tam metni kamuoyuna açıklanacak mıdır?

Raporu hazırlayan ve ses uzmanı oldukları iddia edilen bilirkişiler kimlerdir? Hangi eğitimi almışlardır? Kurumda kaç yıldır çalışıyorlardır? Bilimsel çalışmaları varmıdır? Varsa nelerdir?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na bağlı (TÜBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi'nin (ULAKBİM) Müdür Yardımcılığı görevine Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sançar'ın getirilmesinin gerekçesi nedir?

TÜBİTAK Raporu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın "Ben o ses kayıtlarını ilk dinlediğimde çok açık bir montaj olduğunu hissettim' ifadesini doğrulamak için hissedilerek mi hazırlanmıştır?

Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk'ten Fatih Saraç'ı arayarak, Bahçeli ile ilgili altyazının çıkarılmasını istemiş, Fas'tan Fatih Saraç'ı aramıştı; Recep Tayyip Erdoğan bu ses kaydını "evet aradım' diye bizzat doğrulamıştır; TÜBİTAK Recep Tayyip Erdoğan'ın doğruladığı ses kaydına da mı montaj demiştir?

Recep Tayyip Erdoğan MİLGEM ihalesinin iptali ile ilgili işadamı Metin Kalkavan ile yaptığı telefon görüşmesini de bizzat doğrulamıştı; TÜBİTAK Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat doğruladığı ses kaydına da mı montaj demiştir?

17 Aralık 2013 tarihinde saat 23.15'te Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde Bilal Erdoğan'ın "'Sıfırlamadık babacım, 30 milyon Avro gibi bir miktar daha var, eritemedik henüz. Berat'ın aklına geldi, Ahmet Çalık'ın alacağı bir 25 milyon dolar kalmış, onu oraya verip üstüyle de Şehrizar'dan daire alabiliriz diyor, sen nasıl bakarsın baba' sözleriyle ifade ettiği şekilde evde bulunan paraların bir bölümü ile Şehrizar Konaklarından daire alındığı da daha sonra ortaya çıkmıştır; TÜBİTAK, Bilal Erdoğan'ın Şehrizar Konaklarından daire aldığının doğrulandığı ses kaydına damı montaj demiştir?

Sümeyye Erdoğan'ın 17 Aralık 2013 günü K2123 sefer sayılı THY uçağı ile yanındaki kadın koruma polisi ile birlikte sabah 09.00'da Ankara dan İstanbul'a uçtuğu da ortaya çıkmışken TÜBİTAK, Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık 2013 günü saat 8:02 de "Onu diyorum işte. Ben şimdi gönderiyorum kardeşini. O bilgiler onda var tamam mı abinle konuş, amcanla konuş, o da aynı şekilde çıkarsın, eniştenle konuş o da' dediği ses kaydı içinde mi montaj demiştir?

Eski bakanlardan ve 17 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının şüphelilerinden Egemen Bağış'ın kutsal kitabımız ile alay eden sözleri de telefon görüşmesini yaptığı Metehan Demir tarafından doğrulanmış ve aynı kişi kamuoyundan hiç olmazsa özür dilemiştir; TÜBİTAK, Egemen Bağış ile konuşan diğer kişinin doğruladığı ses kaydı içinde mi montaj demiştir?

Urla'daki kaçak villalara sorun çıkardığı için Latif Topbaş'ın şikayeti ile görevden alınan İzmir eski Valisi Cahit Kıraç'ın ses kayıtları da mı montajdır?

TÜBİTAK'ın alenen ortaya çıkardığı bu raporun hazırlaması talimatını kim vermiştir?

TÜBİTAK'ın düzenlediği bu rapor ile ilgili olarak talimatı verenler ve raporu hazırlayanlar ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatacak mıdır?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Bülent Arınç Egemen Bağış Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title