Haberler

CHP'den "Makam Aracı" Açıklaması

CHP'den Yapılan Açıklamada, Genel Başkan Baykal'ın Kullandığı Makam Aracı Başta Olmak Üzere Partiye Ait Diğer Araçların Hiçbirinin Vergi Borcunun Bulunmadığı Bildirildi. Açıklamada, Söz Konusu İddialar Karşısında Yasal Hakların Saklı Tutulduğu İfade Edildi.

CHP'den yapılan açıklamada, Genel Başkan Baykal'ın kullandığı makam aracı başta olmak üzere partiye ait diğer araçların hiçbirinin vergi borcunun bulunmadığı bildirildi.

CHP, bir gazetede yer alan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kullandığı makam arabasının "vergisi ödenmediği için hacizli olduğu ve yakalandığı yerde otoparka çekileceği" yönündeki iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtildi ve Baykal'ın kullandığı makam aracı başta olmak üzere CHP Genel Merkezinde kullanılan makam otomobillerinin vergilerinin ödendiği belirtildi.

Açıklamada, CHP Saymanlığının Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Yeğenbey Vergi Dairesi Müdürlüğünden aldığı 22.05.2008 tarihli belgede, Baykal ile CHP Genel Merkezi'nde kullanılan makam otomobillerinin zamanında ödenmemiş vergi borcu olmadığının kayıtlı olduğu ifade edildi. CHP açıklamasında "Bu nedenle Sayın Genel Başkanın otomobili hacizli değildir ve hacizli olmadığı için, görüldüğü yerde polis otoparkına çekilmesi de söz konusu olamaz" denildi.

Açıklamada, habere dayanak olarak gösterilen emniyet müdürlüğü internet sitesinde verilen bilgilerle ilgili olarak da, "Bu bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Belge olarak kullanılamaz. Kesin bilgiler ilgili şubelerden sağlanabilir" notu bulunduğuna dikkat çekilirken, "Bu not ve Yeğenbey Vergi Dairesi'nin resmi belgesi, manşetten doğru diye verdiğiniz bilginin, kesin ve doğru bilgi olmadığının kanıtıdır. Yasal haklarımız saklı kalmak koşuluyla, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı ile basın yasası ve basın meslek ilkeleri uyarınca haberinizin bu açıklamamız doğrultusunda düzeltilmesini rica ederiz" denildi. (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title