Haberler

CHP'den "Kovid-19 Gölgesinde 2020 Türkiyesi" başlıklı çalışma

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, "Bu rejim Türkiye'nin onlarca yıllık birikimini heba ederken Türkiye'nin nitelikli beşeri sermayesinin beyin göçü ile yurt dışına kaçmasına neden olmaktadır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, "Bu rejim Türkiye'nin onlarca yıllık birikimini heba ederken Türkiye'nin nitelikli beşeri sermayesinin beyin göçü ile yurt dışına kaçmasına neden olmaktadır." görüşünü savundu.

CHP'den yapılan açıklamada, Açıkel'in "Kovid-19 Gölgesinde 2020 Türkiyesi" başlıklı bir çalışma yaptığı belirtildi.

Açıkel'in söz konusu çalışmasında, Türkiye'de Kovid-19 salgını öncesinde mevcut olan eşitsizliklerin bu dönemde daha da derinleştiğini ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi altında geçirdiği ikinci yıl olan 2020'de de ekonomik buhranın sürdüğünü ortaya koyduğu kaydedildi.

Çalışmada, şeffaflıktan uzak yönetim anlayışı nedeniyle Kovid-19 salgınına karşı mücadelenin zarar gördüğü ve bunun uluslararası değerlendirmelere de yansıdığını vurgulayan Açıkel, "Pandeminin ilk döneminde maske dağıtamayan, şimdi ise neredeyse tüm dünyanın ilk doz aşılarını bitirme aşamasına gelmesine rağmen aşıların ülkeye getirilmesinde kendi açıkladıkları tarihlerde bile geciken ve aşılama konusunda tutarlı bir politika ortaya koyamayan bir plansızlığın, sağlık alanındaki yeterlilik konusunda Türkiye'yi en alt sıralarda yer alan bir ülke konumuna sürüklediğini görüyoruz." görüşünü paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile geçen yıl yaşanan kötü gidişin ve gerilemenin bu yıl da devam ettiğini ileri süren Açıkel, çalışmayla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Bu rejim Türkiye'nin onlarca yıllık birikimini heba ederken, Türkiye'nin nitelikli beşeri sermayesinin beyin göçü ile yurt dışına kaçmasına neden olmakta. Saray rejiminin yönetimi altında Türkiye, pandemi döneminde dahi beyin göçünün sürdüğü bir ülke haline geldi. Yetişmiş doktorlarımızın yurt dışında çalışmak için yaptıkları başvurulardaki artış da bunun bir göstergesi. 2020 yılı, kurumların yıpratılmasının devam ettiği, devlet yönetiminde yerleşik kurallardan uzak keyfi ve tutarsız uygulamaların sürdüğü, Cumhuriyetimizin inşa ettiği kurumlarda yetişen liyakatli kadrolar yerine partizanca bürokrasiye yerleştirilen çevrelerin ülkemizi ve geleceğimizi şekillendiren kararlara imza atmaya devam ettiği bir yıl olarak tarihe geçti."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Fethi Açıkel Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title