Haberler

CHP'den Kadına Karşı Şiddeti Önlemek İçin Kanun Teklifi

CHP, kasten öldürme suçunun; yalnızca kadın olduğu için uygulanan ayrımcı şiddet saiki ile işlenmesi halinde, kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını öngören kanun teklifi hazırladı.

CHP, kasten öldürme suçunun; yalnızca kadın olduğu için uygulanan ayrımcı şiddet saiki ile işlenmesi halinde, kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını öngören kanun teklifi hazırladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu; CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, CHP İstanbul Milletvekilleri Melda Onur, Ayşe Eser Danışoğlu, Binnaz Toprak, Sedef Küçük, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ile CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin de imzasını taşıyan Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni, TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklife göre, kasten öldürme suçunun; kadına yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddet olarak doğrudan kadına yalnızca kadın olduğu için uygulanan ayrımcı şiddet saiki ile işlenmesi halinde, kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılacak.

Kasten yaralama suçunun; kadına yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddet olarak doğrudan kadına yalnızca kadın olduğu için uygulanan ayrımcı şiddet saiki ile işlenmesi halinde, şikayet aranmaksızın verilecek ceza yarı oranında artırılacak.

Tehdidin; kadına yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddet olarak doğrudan kadına yalnızca kadın olduğu için uygulanan ayrımcı şiddet saiki ile işlenmesi halinde, fail hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunacak.

Kadına yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddet olarak doğrudan kadına yalnızca kadın olduğu için uygulanan ayrımcı şiddet saiki ile işlenen suçlarda takdiri indirim uygulanmayacak.

Teklifin gerekçesinde, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Türkiye'nin taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi olarak tanımlanan, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ndeki "kadına yönelik şiddet" tanımlarından hareketle, kadına karşı işlenen öldürme eylemlerinin, insan öldürme suçunun, yaralama suçunun, tehdit suçunun ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun nitelikli hali olarak sayılması için bu teklifin hazırlandığı belirtildi.

Kaynak: AA / Politika

Şafak Pavey Balıkesir İstanbul Akova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (1)

Hasan ER:

Trabzon’da 75 belediyenin isimleri şöyle ;Akoluk, Akyazı, Çağlayan, Çukurçayır, Gürbulak, Pelitli, Trabzon, Yalıncak, Adacık, Akçaabat, Akçakale, Akçaköy, Akpınar, Darıca, Derecik, Doğanköy, Dörtyol, Işıklar, Kavaklı, Mersin, Söğütlü, Şinik, Yıldızlı, Araklı, Çankaya, Erenler, Yeşilyurt, Arsin, Atayurt, Fındıklı, Yeşilyalı, Beşikdüzü, Oğuz, Yeşilköy, Çarşıbaşı, Ataköy, Çaykara, Karaçam, Taşkıran, Uzungöl, Dernekpazarı, Aykut, Çalköy, Çayırbağı, Düzköy, Balaban, Hayrat, Beşköy, Köprübaşı, Atasu, Esiroğlu, Maçka, Ballıca, Bölümlü, Cumapazarı, Eskipazar, Gürpınar, Kıyıcık, Of, Uğurlu, Çamburnu, Ormanseven, Oylum, Sürmene, Yeniay, Geyikli, Şalpazarı, İskenderli, Tonya, Vakfıkebir, Yalıköy, Kaşüstü, Oymalıtepe, Özdil, Yomra. BÖYLE İSRAF OLURMU, KÜÇÜCÜK BİR ŞEHİRDE BU KADAR BELEDİYE NASIL VE NİÇİN KURULMUŞTUR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title