Haberler

Chp'den "Gizli Tanık"Lar İçin Teklif

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, "suç uydurma" ve "yalan tanıklık" suçlarının artırılması için kanun teklifi verdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, "suç uydurma" ve "yalan tanıklık" suçlarının artırılması için kanun teklifi verdi. Teklife göre, yalan tanıklıkta bulunan kişi, altı yıldan oniki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılanacak.

-Teklife göre, işlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye dokuz yıla kadar hapis cezası verilecek.

Ankara tarafından da adil yargılama hakkının ihlali olarak görülmekte olduğu belirtilen gerekçede, şöyle denildi:

"AİHM içtihatları incelendiğinde, tanığın güvenilirliğinin veya beyanlarının inandırılıcılığının test edilebilme olanağının sağlanmadığı durumların adil yargılama hakkının ihlali olarak yorumlandığı görülecektir."

-"SUÇ UYDURMA" CEZALARI ARTIYOR-

Teklifin getirdiği düzenlemeler şöyle:

İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye dokuz yıla kadar hapis cezası verilecek.

-"YALAN TANIKLIK CEZALARI ARTIYOR"-

Üç yıldan fazla hapis cezasını gerektiren bir suçun soruşturma veya kovuşturması kapsamında yalan tanıklık yapan kişi hakkında beş yıldan on yıla kadar hapis cezasına hükmolunacak.

Aleyhine tanıklıkta bulunulan kişi hakkında hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırım uygulanmışsa; yalan tanıklıkta bulunan kişi, altı yıldan oniki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Şeker Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title