Haberler

CHP'den AP'ye Açıklamalarında "Sorumlu Davranma" Çağrısı

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Avrupa Parlamentosu'nu Türkiye ile İlgili Açıklamalarında Sorumlu Davranmaya Çağırarak, "Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile İlgili Makamlara Seçilecek Kimselerin Tarafsızlığına Özen Göstermesini ve Bu Kişilerin Açıklamalarında da Daha Sorumlu Bir Tavır Sergilemelerini Bekliyoruz. Bu Gibi Beyanların Türk Halkının Son Zamanlarda AB'ye Verdiği Desteğin Azalmasına AB'n...

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Avrupa Parlamentosu'nu Türkiye ile ilgili açıklamalarında sorumlu davranmaya çağırarak, "Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili makamlara seçilecek kimselerin tarafsızlığına özen göstermesini ve bu kişilerin açıklamalarında da daha sorumlu bir tavır sergilemelerini bekliyoruz. Bu gibi beyanların Türk halkının son zamanlarda AB'ye verdiği desteğin azalmasına AB'nin saygınlığının zedelenmesine yol açan gelişmeleri büsbütün hızlandırmasından endişe duyuyoruz" dedi.

Özyürek, son günlerde Avrupa Parlamentosu'nun bazı yetkililerinin Türkiye ile ilgili konularda basına, yanlış bilgilerden esinlenen ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte beyanlarda bulunduklarının görüldüğünü belirterek, son olarak Strazburg'da Türk gazeteciler ile görüşen AP Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten, Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre ve Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Richard Howitt'in, Ergenekon konusunda Türk Hükümetine destek verdiklerini, ordunun demokratikleşme açısından büyük sorun teşkil ettiğini, Türk yargısının bağımsız ama tarafsız olmadığını, CHP'nin demokratik açılımı engellediğini, CHP'nin PKK'lıların geri dönüşünü yanlış yansıttığını, yeni bir anayasa gerektiğini ifade ettiklerini anımsattı. "Bu çerçevede Hükümetin Doğan Grubunu sindirmeye yönelik baskılarından Doğan grubunu sorumlu tutan garip yorumlara, uygulanan yöntemler bakımından Avrupa Komisyonun bile eleştirilerde bulunduğu, Türkiye'de yüksek yargı mensupları ve baroların kuvvetle eleştirdiği Ergenekon davasını tamamen sahiplenmeye yönelik ifadelere, Güneydoğu sınırımızdan giren teröristlere yapılan ve halkımızın infialine yol açan, terörü meşrulaştırmaktan başka amaca hizmet etmeyeceği aşikar olan uygulamalara karşı çıkan CHP'nin bu tutumunu eleştirmeye yeltenen sözlere rastlanmaktadır" diyen Özyürek, şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği Başkanlığına yapılan son seçimden bu yana esasen kaygı uyandırmaya başlayan olumsuz gelişmelerin bu gibi beyanlarla daha da ciddi bir boyut kazanması kaçınılmaz olacaktır.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili makamlara seçilecek kimselerin tarafsızlığına özen göstermesini ve bu kişilerin açıklamalarında da daha sorumlu bir tavır sergilemelerini bekliyoruz. Bu gibi beyanların Türk halkının son zamanlarda AB'ye verdiği desteğin azalmasına AB'nin saygınlığının zedelenmesine yol açan gelişmeleri büsbütün hızlandırmasından endişe duyuyoruz.

Türkiye'nin AB üyeliğini samimiyetle destekleyen CHP Avrupa Parlamentosu yetkililerinin Türkiye'deki hükümetin tutumunun etkisinde kalarak kamuoyu desteğini kaybeden, açılımı koşulsuz desteklemeleri, usulsüz uygulamalarla hukukiliği tartışmalı Ergenekon davasını tarafsız bir tutum izlemelerini beklemektedir." (ANKA)

(HH/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title