Haberler

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne 'Sürpriz' 2. Başvuru

11. Cumhurbaşkanı Seçimlerinin İlk Turunu Anayasa Mahkemesi'ne Taşıyarak, İptal Ettiren CHP, Bu Akşam Saatlerinde 'Sürpriz' Şekilde Yüksek Mahkemeye İkinci Başvuruyu Gerçekleştirdi.

11.Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyarak, iptal ettiren CHP, bu akşam saatlerinde "sürpriz" şekilde yüksek mahkemeye ikinci başvuruyu gerçekleştirdi.

ANKA'nın aldığı bilgiye göre, CHP'nin ikinci başvurusu, yeniden belirlenen Cumhurbaşkanlığı seçim turlarına ilişkin olarak gerçekleştirildi. CHP, "Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin 6 Mayıs'ta başlayacak yeni tur takviminin, parti önerisi şeklinde TBMM Genel Kurulu'na getirilmesi ve bu şekilde Meclis kararı alınması nedeniyle Anayasa'nın 102. maddesine atıfta bulunan TBMM içtüzüğü'nün 121. maddesinin eylemli olarak ihlal edildiği" gerekçesiyle ikinci başvuruyu gerçekleştirdi.

CHP, sözkonusu takvimin görüşüleceği TBMM Danışma Kurulu toplantısını protesto etmiş, AKP, bunun üzerine, yeni takvimi parti grubu önerisi olarak TBMM Genel Kurulu'na sunmuştu. TBMM Genel Kurulu'nda oylanan yeni cumhurbaşkanlığı tur takvimi, AKP'nin oyları ile meclis kararı şeklinde belirlenmişti.

Yeni tur takvimine göre, ilk oylama 6 Mayıs Pazar günü saat 11.00'de, ikinci tur oylama 9 Mayıs Çarşamba günü saat 14.30'da, üçüncü tur oylama ise 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de, döndüncü tur ise 15 Mayıs Salı günü saat 19.30'da yapılacak. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title