Haberler

CHP'den Alternatif 30 Ağustos Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenlendiCHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ve beraberindeki parti üyeleri ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenlendi

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ve beraberindeki parti üyeleri ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Karasu, "Doksan beş yıl önce 30 Ağustos 1922 yılında, özgürlük ve bağımsızlık adına Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen destansı mücadele ile zafer kazanarak tarihe iz düşen kahramanlarımız şartlar ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşatmak için mücadele vermişlerdir. Kurtuluş Savaşı'nda halkımız ve ordumuzun kenetlenerek vermiş olduğu onurlu mücadele göstermiştir ki hangi din, dil, ırk ve mezhepten olursa olsun bir ulus, özgürlük ve bağımsızlık için birbirine kenetlendikçe onu yıkabilecek hiçbir güç yoktur. Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunun yolunu açan 30 Ağustos Zaferi umutsuzluklara son vermiş, halkımız için aydınlık günlerin müjdeleyicisi olmuştur" dedi.

30 Ağustos 1922 tarihin bağımsız Türkiye Cumhuriyet'inin temeli olduğunu ifade eden Karasu şunları söyledi.

"Son yıllarda özellikle Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan saldırılar hareketler artmaktadır. Ülkeyi yöneten siyasi parti ise bunlara göz yummakta, tepkiler geldiğinde göstermelik açıklamalar ile olayları unutturmaya çalışmaktadır. Bizler ilk Türk topluluğu olan Sakalar'dan bugüne kadar kurulan tüm devletlerimize ecdadımıza saygı gösteriyor ve hepsini şükranla anıyoruz. Alpaslan Türkler'e Anadolu'yu açmış Fatih Sultan Mehmet ise İstanbul'u alarak bir çağı kapatıp yeni bir çağı açmış büyük komutanlardır. Bu komutanlar gittikleri her bölgeye adalet götürmüşlerdir. Adalet onların vazgeçilmezi olmuştur. Bugün onların üzerinden siyaset yapmaya kalkanlar ise adalet A'sını dahi bilmemektedir." - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title