Haberler

CHP, DEDAŞ'ı yandaşlıkla suçladı

Güncelleme:

Kente gelen heyet içinde bulunan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "Devletin bir kamu hizmeti imtiyazını ele geçirmiş bir yandaş canı istediği zaman şalteri indiriyor ve binlerce insanı açlığa ve yoksulluğa, sefalete el kapılarına muhtaç ediyor. Kendi topraklarındaki ürünü kurutuyor, perişan ediyor el kapılarında saman ithal ediyor" dedi.

Şanlıurfa genelinde yaşanan elektrik sıkıntılarının incelenmesi için Şanlıurfa'ya gelen CHP Heyeti yaşanan sorunlar nedeniyle hükümete yüklendi. Kentte yaşanan elektrik sorunları nedeniyle kente gelen Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti bir dizi incelemelerde bulundu. İncelemelerde bulunan CHP Heyeti il binasında basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen hükümete yüklendi.

'320 BİN DAVANIN SEBEBİ AKP'NİN DEVLETİ YÖNETME MANTIĞIDIR'
Tarımsal sulamada yaşanan enerji sorununu araştırmak üzere CHP Genel Merkezi tarafından belirlenen 9 milletvekili Şanlıurfa'ya geldi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen başkanlığında kente gelen milletvekillerinden Burdur Milletvekili Mehmet Göker, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Yakup Akkaya, Dursun Çiçek, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İzmir Milletvekili Aytuğ Çıray, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Tatarhöyük Sulama Birliğinde düzenlenen toplantıya katıldı. Tatarhöyük Sulama Birliği Başkanı Turan Karagecili'den yaşanan enerji sorunu hakkında bilgi alan Pekşen, Şanlıurfa'da 320 bin dava varsa bu davaların temel sebebi ise AKP'nin devleti yönetme mantığı olduğunu ifade ederek, "Tarım işçisi ve tarım çiftçisinin karşısında devletin tefeci ile el ele vermiş olan mantığı var. Bu siyasi iktidar bu ülkenin tarımı için ne millidir ne de bu ülkenin tarımıyla endişelidir. Şimdi elinize uzanan AKP'nin eli değildir, cebinize uzanan AKP'nin elidir. CHP çiftçinin her zaman yanındaydı bu gün de bunun için buradayız. Cumhuriyet tarihinden beri gelen birikimler satıldı, onları yağmaladılar şimdi çiftçinin cebine elini uzattılar. O uzanan el tefecinin elidir. Şanlıurfa'da 320 bin dava varsa bu davaların temel sebebi ise AKP'nin devleti yönetme mantığıdır. Devletin bir kamu hizmeti imtiyazını ele geçirmiş bir yandaş canı istediği zaman şalteri indiriyor ve binlerce insanı açlığa ve yoksulluğa, sefalete el kapılarına muhtaç ediyor. Kendi topraklarındaki ürünü kurutuyor, perişan ediyor el kapılarında saman ithal ediyor. Ondan sonra Fransa'ya gidiyor utanmadan arlanmadan yakasına madalya takıyor bir tane de plaket alıp geliyor. Sonra Şanlıurfa sokaklarında çıkıyor insanlardan oy istiyor ama acıdır ki de o oyu alıyor. Bu şalter indirme olayına karşı CHP bütün hukuki mücadeleyi gösterecektir. Kesilen elektrik yalnızca oradaki sulama birliğinin elektriği değildir.78 milyon yurttaşın hukukuna saldırıdır. Anasal düzene aykırıdır. Ne hukuk var bunun içerisinde ne yasa var, ne adalet var, ne de vicdan var. AKP varsı vicdan yoktur zaten. Siyasi tarihleri siyasetçiler değil, halk yazar sokaktaki insanlar yazar. Bu siyasi iktidar elini sizin cebinize uzattı çünkü bu siyasi iktidar tefecinin iktidarıdır. Çiftçi umurlarında değil, esnaf umurlarında değil, sürekli kepenk kapatılıyor ve 28 milyon icra takibi var ülkenin haline bakar mısınız. Pazartesi günü elektrikler kesilir ise biz buraya geliriz bu gün 8 kişiyiz o gün 38 milletvekili geliriz şalteri açarız. O kapatılan şalteri açarız. CHP varsa hiç kimse çiftçimize, halkımıza meydan okuyamaz. Bu meydan okumalara asla boyun eğmeyiz" dedi

"ŞEHİT AİLELERİ BARAKALARDA YAŞIYOR"
Suriyelileri kimlik ve konut verilmesine de tepki gösteren Pekşen, "Suriyeliye konut veriyorsunuz şehit yakınları barakalarda yaşıyor. Bizim insanlarımız kerpiç evlerde yaşıyorlar perişan ve orada yaşam koşulları zor ve o insanlarla ilgili hiçbir tedbir ön görmüyor. Cumhuriyet tarihinden beri gelen birikimler satıldı, onları yağmaladılar şimdi çiftçinin cebine elini uzattılar. O uzanan el tefecinin elidir. Şanlıurfa'da 320 bin dava varsa bu davaların temel sebebi ise AKP'nin devleti yönetme mantığıdır" dedi.

CHP DEDAŞ RANDEVUSUNU İPTAL ETTİ
Şanlıurfa'da yaşanan elektrik sıkıntıları nedeniyle kente gelen CHP Heyeti DEDAŞ'tan randevu talebinde bulundu. DEDAŞ randevuyu kabul ederek Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ ile görüşmeleri istedi. Fakat görüşmenin il müdürü ile olmaması üzerine CHP heyeti randevuyu iptal etti.


ÇALIŞKAN'IN TAZİYESİNE KATILDILAR
Tatarhöyük Sulama Birliğinde düzenlenen toplantının ardından geçtiğimiz gün şehirlerarası otobüs terminalinde yaşanan saldırıda hayatını kaybeden polis Hasan Hüseyin Çalışkan'ın Ramazan Başak Taziye evinde devam eden taziyesine katılarak aileye taziyelerini ilettiler.
CHP Heyeti Şanlıurfa'daki temaslarının ardından akşam saatlerinden Şanlıurfa'dan karayolu ile Gaziantep'e geçti.

ACİL SERVİSİ ZİYARET ETTİLER
Başbakan Binali Yıldırım'ın grup toplantısında acil servilerin verdiği hizmetlere değinerek, "Acil servislere bayramda vatandaşlar kız bakmaya gidiyorlarmış, birisi söyledi şaşırdım. Evlendirmek için kızını, oğlunu. Hastaneler o kadar şirin hale geldi ki. Demek acil servis sadece tedavi etmiyor. Yuva kurmak için de hizmet veriyor" demesinin ardından Şanlıurfa'ya gelen 8 CHP Milletvekili Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde bir dizi temaslarda bulundu. Heyetten CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, acil servisi ziyaret ederek "Böyle güzel kızlar olduğu müddetçe acil servise gelinir" diyerek Başbakan Binali Yıldırım'a gönderme yaptı.
Hastane yetkililerinden acil servise gelen hasta sayısı hakkında bilgi alan Milletvekili Nurettin Demir, hastane çıkışını yaptığı açıklamada, "Başbakan Binali Yıldırım'ın son açıklaması çok manidar. Bir başbakana hiç yakışmadı. Başbakan dünkü açıklamasında dedi ki 'İnsanlar acil servislere boşuna geliyorlar. Vatandaşlarımız genç kız bakmaya gidiyorlar' diye bir açıklama yaptı. Gördüğümüz kadarıyla insanların genç kız bakacak hali yok. Herkes sıra bekliyor. Zor durumdalar. Böyle bir şeyin Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ın söylemesi işin ne kadar hafife alındığını gösteriyor. Ramazan dolaysıyla buradaki hasta sayısı bin 300'den binlere düşmüş şimdi tekrar artmış. Demek ki ibadet dönemlerinde bile insanlar acil servilere geldiğine göre demek ki sağlık sisteminin yetersizliğini, sağlık sisteminin iyice çöktüğünü gösteriyor. O nedenle ben bir hekim olarak ve sağlık komisyonu başkanı olarak Başbakan'ın böyle bir açıklamada bulunmasını kınıyorum" dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli?
title