Haberler

CHP'de Partiye Katılım Töreni

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2018'de cumhuriyeti tam demokrasiyle taçlandıracaklarını belirterek, "Millete karşı görevimizi yapmış olmanın iç huzurunu yaşayacağız. Önümüzdeki dönemde beş büyük hedefimiz var. Bunlardan en önemlisi hukuk devleti ve adalettir, bunun için savaşacağız." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2018'de cumhuriyeti tam demokrasiyle taçlandıracaklarını belirterek, "Millete karşı görevimizi yapmış olmanın iç huzurunu yaşayacağız. Önümüzdeki dönemde beş büyük hedefimiz var. Bunlardan en önemlisi hukuk devleti ve adalettir, bunun için savaşacağız." dedi.

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı'na bağlı Boğazköy Şubesi'nde, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Milletvekilleri Tuncay Özkan, Dursun Çiçek, Zeynel Emre, Sibel Özdemir, CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Kaftancıoğlu, Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat'ın katılımıyla üye katılım töreni düzenlendi.

Engin Altay, burada yaptığı konuşmada, CHP'ye katılım töreni için bir araya geldiklerini belirterek, "Arkadaşlarımızın katıldığı aslında CHP'den daha ziyade, hak, hukuk, adalet, huzur, barış ekseninde bir büyük demokrasi mücadelesinde bize yol arkadaşlığı yapmaktır." dedi.

Altay, yeni dönemin demokrasi mücadelesi dönemi olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"En çok kullanacağımız kelime, en çok konuşacağımız iş, kaybettiğimiz AK Parti'nin tahrip ettiği demokrasidir. Bizler 1923'te demokrasiyi bu millete bahşettik. Bizler demokrasiyi 1950'de bu ülkeyle, bu cumhuriyetle tanıştırdık. İnşallah sizlerle birlikte 2018'de cumhuriyetimizi tam demokrasiyle taçlandıracağız. Millete karşı görevimizi yapmış olmanın iç huzurunu yaşayacağız. Önümüzdeki dönemde beş büyük hedefimiz var. Bunlardan en önemlisi hukuk devleti ve adalettir, bunun için savaşacağız. İkincisi üretim ekonomisidir, bunun mücadelesini vereceğiz. Üçüncüsü sosyal devleti yeniden inkişaf etmektir. Dördüncüsü eğitim ama dogmatik değil, bilimsel ve laik eğitimdir. Son olarak tüm bunların sonsuzluğa kadar sürdürülebilir olmasının mücadelesini vereceğiz. İşin özü budur. Partimizin yeni dönemdeki stratejisi budur. Demokrasiyi hak ettiği, milletin özlediği noktaya, sosyal hukuk devletini çağcıl anlamda literatürdeki tanımına uygun noktaya getirerek, 80 milyonun dünya milletler ailesi içinde huzur, refah, varlık, birlik, barış içinde yaşayacağı güzel günlere bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu mücadelede yılmak, pes etmek yok. Birleşe birleşe kazanacanacağız. Kazancımızın adresi demokrasidir."

"Bunlar darbeden beslenenlerdir"

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da iki gün önce İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olduğunu hatırlatarak, son bir kaç gündür sosyal medyada ve basında cumhuriyete, demokrasiye ve bu işgalcileri ülkeden kovan Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saldırıyı kınadığını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yöneltilen haksız saldırıya kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getiren Canpolat, "Çünkü bugün bir kez daha Mustafa Kemal'e ve onun kurucu anlayışına ihtiyaç vardır. Ülkenin dört bir tarafında, birliğe, beraberliğe, Mustafa Kemal'in söylediği gibi omuz omuza olmaya ihtiyaç vardır. Çünkü bu ülkeyi yönetenler, bu ülkeyi Kürt, Alevi, Sünni diye ayrıştırdı. Bölgecilik, ırkçılık yaptılar, bu ülkeyi çekilmez hale getirdiler. Uluslararası dış politikada ülkemizi yalnızlaştırdılar. Şimdi çıkış noktası bulamıyorlar, kaçacak yer arıyorlar. Halkın oylarıyla seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı görevden aldılar. Yönetemiyorlar, yönetecek noktada değiller. Gitmeye hazırlar, biraz daha omuz omuza, biraz daha birlikte olalım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Engin Altay ve milletvekilleri, partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı. Partililere ve vatandaşlara törenin ardından aşure ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Engin Altay Başakşehir İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title