Haberler

CHP'de Olağanüstü Kurultay Önerisi Reddedildi

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında, muhaliflerin tüzük değişikliği ve genel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere olağanüstü kurultay toplanlanmasına yönelik önerisi reddedildi.

CHP PM, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı.

Basına kapalı toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Alınan bilgiye göre, 17 imzalı bir önergeyle PM toplantısının gündemine, bazı il ve ilçe bakanlarının görevden alınmasına yönelik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararının değerlendirilmesi, tüzük değişikliği için olağanüstü kurultay toplanması ve boş bulunan 2 MYK üyeliği için seçim yapılmasına yönelik üç madde eklenmesi talebinde bulunan muhalif üyelerin, istemi görüşüldü.

Muhaliflerin tüzük değişikliği ve genel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere olağanüstü kurultay toplanmasına yönelik önerisi de PM'de reddedildi. 80 üyeli PM'de, 16 üyenin önerinin lehinde oy kullandığı öğrenildi.

Baykal'ın toplantıda yaptığı konuşmada CHP'nin politikalarının yanlış olmadığını belirterek, genel seçimlerde istenilen sonucun elde edilememesinde para ve din faktörünün kullanılmasının etkili olduğu değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title