Haberler

CHP'li Vekiller, Kılıçdaroğlu'nu İstifaya Çağırdı

Güncelleme:

CHP'li bir grup milletvekili, TBMM'de düzenledikleri basın toplantısıyla Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve ekibini istifaya çağırıp kurultay çağrısı yaptı.

CHP'li Emine Ülker Tarhan, Nur Serter ve Süheyl Batum ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde parti yönetiminin tavrını eleştirdi ve sorumlu olarak işaret ettiği Genel Başkan'ın istifa etmesini istedi.

Grup sözcüsü CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, "Sayın Genel Başkan ve ekibi demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir." dedi.

"GERÇEK YOKTU, BİR KURGU VARDI KARŞIMIZDA"

"2. tura taşıyabileceğimiz bir seçimi ilk turda kaybettik. Dünyada başka bir parti yoktur ki sonuçlar açıklanmadan havlu atsın. Partilerin kendi görüşlerini anlatarak kitlesini artırmak gibi görevleri olduğu unutulmuştu bu dönem. Gerçek yoktu bir kurgu vardı karşımızda."

"CHP'NİN AKLIYLA ALAY ETMEK"

"Girdiğimiz her kabın şeklini alacağız derken o kaba girerseniz ki bu çok tehlikeli... Biz Erdoğan'ın zihniyetini kullanarak kazanmak istemedik, onun yaptıklarını yapmak istemedik
Kendinizce CHP algısı değiştirilmeye çalışılıyor diyebilirsiniz, ama bu algının içine girmek isteyenler olmaz mı? 14 partinin desteğini alan bir adayın aldığı oyun Erdoğan’dan az oy almasını başarı olarak nitelemek CHP’nin aklıyla alay etmektir bence."

"ADAYI KİMİN ÖNERDİĞİNİ SORGULAMAMIZ BİLE YASAKLANDI"

"İçinizdeki itiraz ruhuna itiraz edin dendi. Kendinizi tutun dediler. Bu adayı kimin önerdiğini sorgulamamız bile yasaklandı."

"CHP'Yİ BU HALE GETİRENLER MUTLU MU?"

"CHP’yi bu hale getirenler mutlu mu? Muhafazakar değerlerle buluşmak muhafazarlaşarak olmazdı. Bir şeyin aslı varken kimse suretine oy vermezdi ki."

"BİZ UYARDIK AMA TEHDİTLERLE KARŞILANDIK"

"Baştan bu yarışın galibi Erdoğan sayılırdı zaten, çok üzgünüz. Bu şekilde kaybetmekten çok üzgünüz. Biz uyardık, söyledik ama tehditlerle karşılaştık.
Böyle giderse sözde başkanlık, hanedanlık sistemine bu anlayışla engel olunmayacağı aşikardır."

"CHP BAŞKASI GİBİ OLMAK İSTEDİ VE KAYBETTİ"

"Yeni bir modele dayalı toplumsal muhalefet dinamiği oluşturmak lazımdır. Tüm alanlarda bir restorasyon inşaatına girmek gerekir. Zor şartlar güçlü kadroları bulur çıkartır. CHP’nin programından sürekli ödün verilerek sürdürülen anlayışın sonlanması gerekir. CHP başkası gibi olmak istedi ve kaybetti. Ya kendini kaybedecek ve değişecektir."

"GENEL BAŞKAN MAKAMDAN ÇEKİLMELİ"

"Genel Başkan ve ekibi sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçmeli. Makamdan çekilme erdemliğini göstermesi gerekir. Biz sakinleştirici istemiyoruz. Bu seçim sonucu partimizin varlık yoklu sürecine getirdiğini gösterir. Kurultay delegelerimi partimizin geleceğine sahip çımaya çağırıyoruz."

CHP YÖNETİMİNDEN MUHALİFLERE CEVAP

CHP'de muhalif milletvekillerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifa ve kurultayı toplama çağrısına parti yönetiminden ilk cevaplar, Genel Başkan yardımcıları Bülent Tezcan ve Erdoğan Toprak ile milletvekili Kamer Genç'ten geldi. Tezcan, "Taban kurultay istemiyor" dedi.

CHP'de muhalif milletvekilleri, Cumhurbaşkanı seçiminin ardından harekete geçerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa ve kurultayı toplama çağrısı yaptı.

İLK TEPKİ BÜLENT TEZCAN'DAN

Parti yönetiminden ilk tepkiler Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’dan geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise "Parti tabanı kurultay istemiyor" ifadesini kullandı. Tezcan şunları ifade etti: "Ben onlara parti içi muhalif demiyorum, farklı düşünen arkadaşlar diyorum. Kurultay çağrısını genel başkan da yapabilir. 1180 yakın delege var ve yüzde 51'inin imzası gerekiyor. Tüzük belli, biz bir kurultaya gerek olduğunu düşünmüyoruz. Tartışma, parti içi değil 2015 seçimleri olmalı.

Her seçim sonrası böyle tartışma oluyor, farklı düşünen arkadaşlar olabilir. Parti tabanının böyle talebi varsa buna göre çalışma yapılabilir. Kurultay isteyen, yönetim değişikliği isteyen olabilir. Sayın Genel Başkanımız’a güven tam. Ama sonuçtan memnuniyetsizlik yok."

"İHSANOĞLU DOĞRU BİR ADAYDI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP'deki kurultay tartışmalarına ilişkin, "Kurultay istemek en doğal haktır. Bunun tüzükte kaideleri, kuralları, imza sayısı var. Delege eğer o sayıyı genel merkeze bildirirse biz de kurultayı toplarız." dedi.

CHP'nin tüzüğüne göre kurultayın bir toplanma şeklinin olduğunu belirten Toprak, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: "Ben şunu istiyorum deyince biz kurultay toplamayız. Kurultay delegenin kararı doğrultusunda toplanır. Kurultay istemek en doğal haktır. Doğrusu Kurultay'a gitme ihtiyacı yok, Ekmeleddin İhsanoğlu, çok doğru bir adaydı, Türkiye'nin yetiştirdiği değerli bir adaydı. Bu konuda tüm kamuoyu da bu noktada.

Ama biz, karşımızda devletin gücüyle yarıştık. Manipülasyonlar vardı, halkın yüzde 26'sı sandığa gitmedi. Onların gitmeyişi, bu sayının böyle çıkması demek. Aslında baktığınızda cumhurbaşkanı yüzde 51'le değil, 38'le seçilmiştir." Toprak, delegenin salt çoğunluğunun sağlanması durumunda kurultayın düşünülebileceğini belirtti.

KAMER GENÇ: GENEL BAŞKAN BAŞARISIZ DEĞİL

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise "Kurultay talep eden arkadaşların seçimlerde bir yerde çalıştıklarını görmedim. Genel Başkan başarısız değil." dedi.

Genç, "Ben bu kurultay talep eden arkadaşların seçimlerde bir yerde çalıştıklarını görmedim. O kadar rejimi tehlikeye sokan, yolsuzlukları konu alan kanunlar geçerken TBMM çalışmalarına da katılmadılar.

Genel Başkan başarısız değil. Ben de gezdim. Bazı yerlerde MHP'li arkadaşlar çalışmadılar, oy da vermediler, gidip Tayyip'e oy verdiler. Yeterli sayının bulunması durumunda kurultay elbette yapılır." dedi.

CHP'DE PARTİ İÇİ MUHALEFET, İZMİR'DE DUVARLARA YANSIDI

Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday yenilgisinin ardından CHP içinde 'Kılıçdaroğlu istifa' söylemleri yükselirken, İzmir'de kentin işlek caddelerinin duvarlarına yazılan 'Umudumuz Metin Feyzioğlu' yazısı dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu, CHP içindeki muhalif seslerin daha da yükselmesine neden oldu. Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı çıkanlar, seçim sürecinde düşük dozda tuttukları eleştirilerini artırdı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı olduktan sonra CHP Parti Meclisi üyeliğinden istifa eden Metin Feyzioğlu, çatı aday konusundaki eleştirilerini "Mucize arayışı" sözleriyle dile getirmişti.

EN İŞLEK CADDELERE YAZDILAR

İzmir'de kentin en işlek caddelerinde duvarlara, CHP'nin altı oklu ambleminin yanında 'Umudumuz Metin Feyzioğlu' yazısı yazıldı. Kırmızı boyayla şablon kullanılarak yazılan CHP amblemli yazıların kimler tarafından yazıldığı öğrenilemedi. Çatı aday ülke genelindeki en yüksek oyu yüzde 58 ile İzmir'de almasına rağmen, özellikle Alsancak'ta yoğun olan bu kırmızı parlak yazının önünden geçenler durup, okudu.

Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 146'ıncı kuruluş yıl dönümü törenlerinde Feyzioğlu ile tartışmış ve salonu terk etmişti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan Toprak Bülent Tezcan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (162)

bordo bereli:

chp nin başına kim gelirse gelsin yine başa geçemezler zihniyetleri bizim topluma uymuyor

26
7
yanıtYanıtla
ANTİ CHP:

ŞU PARTİNİZİ KAPATIN DA HEPİNİZDEN KURTULALIM. İSTİFALARI BASIP DEFOLUN GİDİN.

24
7
yanıtYanıtla
Muhsin:

Yıl 2015 Başbakan Sayın K.Kılıçdaroğlu. İnadına Chp İnadına Kılıçdaroğlu.

12
18
yanıtYanıtla
serpilrensan63@gmail.com:

katılıyorum artık engel kalmadı. Akp dagılabilir.

yanıt0
yanıt0
karabüklü:

muharrem ince başa gelmeli.

17
12
yanıtYanıtla
YUSUF:

AĞZI LAF YAPAN DEĞİL RTE GİBİ İŞ YAPAN LAZIM CHAPE YE

21
6
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

UMUDU FEVZİOĞLU İSE VAY GİDİ UMUTLARRRRR

21
5
yanıtYanıtla
Bir Insan:

Nihayet isyan. Degisim sart!

14
9
yanıtYanıtla
esra:

yeterr. yeter artık hep chp ye yükleniyorsunuz. çatıda sadece chp yoktu. birazda mhpden bahsedin. lütfennnn

17
6
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

MHP demiyelim istersen..Bahcelı diyelim daha iyi anlaşılır,Bahcelı vagon olmuş CHP''ye bahsedilecek bir şeyi kalmamış..bir an önce istifa etmesini beklemekten başka.

yanıt0
yanıt0
Tüm 162 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title