Haberler

CHP'de Demokratik Değişim Hareketi: "Kurultay CHP'yi Başarısızlığa Mahkum Edenlerin Yarışı Olmamalı"

CHP'de Demokratik Değişim Hareketi, Kurultay'a Bir Hafta Kala Bir Bildiri Yayınladı. Eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay İmzalı Bildiride, Türkiye'nin Yaşadığı Sorunlara Dikkat Çekilirken, Kurultay'a İlişkin Bazı Çağrılarda Bulunuldu.

CHP'de Demokratik Değişim Hareketi, CHP'nin 32'nci Olağan Kurultayı'na bir hafta kala bir bildiri yayınladı.

CHP'nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak kurultayına bir hafta kala muhalifler çalışmalarını sürdürüyor. 22 Temmuz seçimlerinin ardından kurduğu siyaset akademisiyle örgüt çalışmalarını yürüten eski Ankara milletvekili Mehmet Tomanbay, CHP'de Demokratik Değişim Hareketi adına bir bildiri yayımladı. Bildiride, AKP Hükümeti'nin uygulamaları ve CHP kurultayına ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Bildiride, "Bugün ülkemizde tüm yurttaşlarımızı kaygılandıran, korkutan bir kargaşa dönemi yaşanmaktadır. İktidar sorunların kaynağı ve koruyucusudur. Sıkıntıları aşacak tavrı göstermemektedir. Ülkemiz sahipsiz bir görünümdedir. Devlette dinci kadrolaşma ve sindirme tüm hızıyla devam etmekte üniversiteler baskı altında. Eğitim-öğretim tarikatların egemenliğinde" denildi.

-YENİ UMUTLARIN PARTİSİ YARATILMALI-

Bildiride, CHP'nin bugünkü mevcut yönetimi de eleştirildi. CHP yönetimini parti içi demokrasiyi işletmemekle suçlayan bildiride, kurultay delegelerine de "demokrasi" çağrısında bulunuldu. Bildiride şöyle denildi:

"Parti içi demokrasi işletilmiyor, yargı kararları uygulanmıyor. Sosyal demokrat düşünce ve parti programı bir yana itilmiş, sol değerler unutulmuş.

Parti yönetimi seçmenle kavgalı, üyesiyle mahkemelik, halkımızın parti yönetimine güveni kalmamış. Partide tekrar güven ve sevgi ortamını sağlamak, katılımcı yönetim ve ortak aklı egemen kılmak için demokrasinin tüm kurallarıyla işletileceği bir tüzük değişikliğine gidilmelidir. Tüm Atatürkçü laik ve demokratik güçlerin, sosyal demokrat önder kadroların CHP içinde yer alması ve özlenen güç birliğinin sağlanması temel hedef olmalıdır. CHP toplumsal gelişmeleri doğru okuyarak yönlendirebilen, insan hak ve özgürlüklerini geliştirerek tüm halkı kucaklayan en büyük siyasi güç olmalıdır. Böylelikle merkez sol siyaseti yeniden yapılandırarak bu alandaki boşluğu dolduracak yeni heyecanların, yeni umutların partisi olmalıdır."

-KURULTAY UMUT OLMALI-

Cumhuriyet mitinglerindeki kaygılı milyonların, CHP kurultayından Türkiye için yeni umutlar beklediği ifade edilen bildiride, şöyle denildi :

"Bu kurultay CHP'yi yıllardan beri başarısızlığa mahkum eden zihniyetlerin yarıştığı bir kurultay olmamalıdır. Bu kurultay, çağdaş sosyal demokrat düşünce ve ilkelerin yarıştığı bir demokratik değişim kurultayı olmalıdır. Genel Başkan adaylığı için aranan delege imzalarının, delegeler tarafından Kurultay Divan Başkanının, önünde atılması zorunluluğunu delegeleri korkutmaya dönük, delegeler adına onur kırıcı ve CHP'ye yakışmayan anti-demokratik bir tavır olarak görüyoruz. Bu uygulamayı kınıyor ve doğru bulmuyoruz. Bu nedenle tüm delegeleri Parti Meclisi seçiminin çarşaf liste ile yapılabilmesi yönünde oy kullanmaya çağırıyoruz. Yeni bir heyecan yaratacak kadrolar ancak böyle yaratılır."(ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title