Haberler

CHP'de 3 İlde Daha Kongreler Yapıldı

Kurultay Süreci Devam Eden CHP'de Ankara, Diyarbakır ve Kocaeli İl Kongreli Yapıldı. Ankara İl Başkanlığına Yaşar Çatak, Diyarbakır İl Başkanlığına da Muzaffer Değer Yeniden Seçildi. Kocaeli İl Başkanlığına İse Eski Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen Seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde İl Kongrelerine bugün de devam edildi ve Ankara, Kocaeli ve Diyarbakır'da kongreleri tamamlandı.

Mart ayında olağan kurultayını toplayacak olan CHP'de kongre süreci devam ediyor. İlçe kongrelerinde sona yaklaşan CHP'de İl kongreleri de sürüyor.

Kongre takvimi kapsamında, bugün Ankara, Diyarbakır ve Kocaeli İl Kongreleri gerçekleştirildi.

CHP Ankara İl Kongresi, CHP Genel Merkezi'nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, Genel Başkan Deniz Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav'ın yanı sıra genel başkanlığa adaylığını açıklayan Samsun Milletvekili Haluk Koç'un mesajları okundu. Kongrede Divan Başkanlığını CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol yaptı.

Kongreye tek aday olarak katılan İl Başkanı Yaşar Çatak yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal açıdan sıkıntılar yaşadığını belirterek sorunların çözüm adresinin ise CHP olduğunu söyledi. Önümüzdeki yıl yapılması planlanan yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade eden Çatak, Türkiye'nin geleceğinin CHP'de olduğunu belirtti. Çatak konuşmasında parti içi muhalefete de seslendi. "Genel Başkanı yıpratmak amacıyla partiye zarar verilmesinin" yanlış olduğunu anlatan Çatak, muhalefetin, demokrasi ve saygı çerçevesinde yürütülmesine işaret etti.

Kongrede, 653 delegenin 553'ü oy kullandı. Mevcut Başkan Yaşar Çatak 497 oyla yeniden Ankara İl Başkanlığına seçilirken, 56 oy da boş çıktı.

-DİYARBAKIR'DA MUZAFFER DEĞER SEÇİLDİ-

CHP'nin son genel seçimlerde milletvekili çıkaramadığı illerden Diyarbakır'da da İl Kongresi yapıldı. Olimpiyat Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede mevcut İl Başkanı Muzaffer Değer seçime tek aday ve tek liste girdi.

Yapılan oylama sonrasında Değer yeniden il başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeliğine de 20 kişi seçildi.

-KOCAELİ'DE SİRMEN SEÇİLDİ-

CHP Kocaeli İl Kongresi Sabancı Kültür Sitesi'nde yapıldı. Kongrede, mevcut başkan Necat Çakır ve eski Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen yarıştı.

Kongrede, 623 delege; başkan ve 20 kişilik yönetim, 9 kişilik disiplin kurulunu ve 18 kurultay delegesini belirlemek için oy kullandı. Oylama sonuçlarına göre Sirmen 384, Çakır ise 154 oy aldı.(ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title