Haberler

"CHP, Çözülme Senaryosunun Paydaşı Olmayacaktır"

Güncelleme:

CHP'li Serter "CHP, PKK ile pazarlık sürecinin ve barış adı altında sergilenen senaryosunun paydaşı olmamıştır ve olmayacaktır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, "CHP, terör örgütü PKK ile pazarlık sürecinin ve barış adı altında sergilenen çözülme senaryosunun paydaşı olmamıştır ve olmayacaktırCHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, "CHP, terör örgütü PKK ile pazarlık sürecinin ve barış adı altında sergilenen çözülme senaryosunun paydaşı olmamıştır ve olmayacaktır. Abdullah Öcalan'ın taleplerinin Anayasa'da yer almasını amaçlayan ve buna barış süreci adı veren anlayışın, CHP politikalarında yeri yoktur" dedi.

CHP'li milletvekilleri düzenledikleri basın toplantısında; aralarında CHP'li milletvekillerinin de yer aldığı bir grup tarafından kaleme alınan 'barış için özgürlük, demokrasi' bildirisinin CHP'nin ilke ve ideolojisi ile bağdaşmadığını söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter; CHP'li bazı milletvekillerinin de imzası bulunan bildirinin, CHP'nin kurumsal kimliğini taşımadığını söyledi. Toplantıda bulunan CHP'li milletvekillerinin görüşlerini içeren "Birliğe Çağrı" adlı metni basın mensuplarıyla paylaşan Serter, şunları söyledi:

"Barış İçin Demokrasi adı ile yer alan bildiri, terör örgütünün silah bırakmayacağı açıkça ilan etmesi tamamen görmezden gelerek, PKK-BDP tezlerini desteklemektedir. Etnisite temeli olmayan yurttaşlık tanımı önererek Türk milleti ve vatandaşlığı kavramının Anayasa'dan çıkarılmasını öngörmektedir. Bu yurttaşların eşitliği yerine etnik yapıların eşitliğini öngörmek demektir. Bu öneri, PKK-BDP-AKP taleplerine açık bir destek anlamı taşımakta ve PKK siyasetinin anayasal taleplerine destek vermektedir."

Bildirinin, özel yetkili mahkemelerin tüm kararlarına karşı yeniden yargılama süreçlerinin işletilmesini öngördüğünü belirten Serter, "Bu yolla Abdullah Öcalan'ın yeniden yargılanıp salıverilmesinin önü açılmaktadır" dedi. CHP'nin yerel yönetimlerin güçlendirilmesine daima destek verdiğini ancak terör örgütü lideri Öcalan ve Karayılan'ın dile getirdiği "ulus devletin ortadan kaldırılması" ve "federasyon" önerilerine karşı olduğunu belirten Serter, "Abdullah Öcalan'ın taleplerinin Anayasa'da yer almasını amaçlayan ve buna barış süreci adı veren anlayışın CHP politikalarında yeri yoktur" diye konuştu. Bildiriye imza atan CHP milletvekillerinin partinin resmi söylemi dışında arayışlara destek verdiklerini belirten Serter, "Tüm arkadaşlarımızı ve Partimizin yetkili kurullarını söz konusu bildirinin içeriğini yeniden değerlendirmeye ve partimizin ilke ve ideolojisiyle birlik ve bütünlüğünü korumaya davet ediyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Öcalan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title