Haberler

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, nisan ayında yüzde 61 artan domates fiyatının, tarla domatesi çıkınca düşeceğini ve bu kez üreticinin şikayet etmeye başlayacağını belirterek, bu noktada üretim planlamasının öneminin ortaya çıktığını söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, nisan ayında yüzde 61 artan domates fiyatının, tarla domatesi çıkınca düşeceğini ve bu kez üreticinin şikayet etmeye başlayacağını belirterek, bu noktada üretim planlamasının öneminin ortaya çıktığını söyledi.

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin yıllık 12 milyon ton civarında domates üretimiyle dünyada 4'üncü sırada yer aldığını, toplam sebze üretiminin yüzde 40'ını domatesin oluşturduğunu belirtti.

Domatesin son 1,5 yıldır Rusya'nın ithalat yasağıyla anılır olduğunu dile getiren Orhan Sarıbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretiyle 13 tarım ürününde ithalat yasağının kaldırılmasına karar verildiğini ancak domateste kısıtlamanın devam edeceğinin açıklandığını anımsattı.

Sera üretimindeki azalmanın etkisiyle nisan ayında domates fiyatının yüzde 61 arttığını kaydeden Sarıbal, şöyle konuştu:

"Domates fiyatı, tarla domatesi devreye girince düşecek ve bu sefer üretici şikayet etmeye başlayacak. Bu noktada üretim planlamasının önemi ortaya çıkıyor. Rusya'nın ithal etmemesinden dolayı domates üretim alanı daraldı. Çiftçi domates üretiminden uzaklaştı. Çiftçi domates ekmediği alana diğer sebzelerden ekti ve fiyatı yüksek. Bu yıl fiyatın yüksek olduğunu gören çiftçi domates ekecek ve arz fazlasından dolayı fiyatın yerle bir olduğunu konuşacağız. Üretim planlamasının iklim risklerini gideren, üretim azlığı ve fazlasını gideren, hem üreticisini, hem tüketicisini, hem sanayicisini koruyan sağlıklı sürdürülebilir tarım politikasına ihtiyaç var."

Bu arada, KHK ile işlerine son verilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevine dikkati çekmek, duyarlılığı artırmak amacıyla dün, 24 saat boyunca bir şey yiyip içmeme kararı aldığını anımsatan Orhan Sarıbal, bunu saat 15.00'te sonlandıracaklarını belirtti.

Sarıbal, "Daha ne kadar ölümlerle ıslah olmayı düşünüyoruz? Daha ne kadar ölümü, acıyı konuşacağız? İki gencecik insan, toplumun önünde ölüme gidiyor. Bunu engellemek için vicdanlı olmaya ihtiyaç var. Sadece bunu istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Rusya Federasyonu Orhan Sarıbal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title