Haberler

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e tecrit uygulandığını ileri sürerek, "Üçer kişilik odada birer kişi olarak kalmaktalar.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e tecrit uygulandığını ileri sürerek, "Üçer kişilik odada birer kişi olarak kalmaktalar. Sadece kendi havalandırmalarına çıkmaktalar. Ne birbirleriyle ne de diğer hükümlü ve tutuklularla görüşmekteler. Bu bir tecrit değilse nedir?" diye sordu.

Sarıbal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Dündar ve Gül'e tecrit uygulandığını söylediğini, Adalet Bakanlığı'nın da bu sözleri üzerine yaptığı açıklamada, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirttiğini hatırlattı.

Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında Dündar ve Gül'ün avukatları, aileleri ve bazı ziyaretçilerle görüştüklerinin belirtildiğini aktaran Sarıbal, şöyle devam etti:

"Doğrudur, avukatıyla, ailesiyle ve milletvekilleriyle görüştürülüyor olması tecrit uygulanmadığı anlamına gelmez. Adalet Bakanlığı tecrit uyguluyor. Can Dündar ve Erdem Gül ile birlikte görüşme talebimize rağmen Dündar'ı ayrı, Gül'ü ayrı bizimle buluşturdu. Dündar ve Gül üçer kişilik odada birer kişi olarak kalmaktalar. Sadece kendi havalandırmalarına çıkmaktalar. Ne birbirleriyle ne de diğer hükümlü ve tutuklularla görüşmekteler. Bu bir tecrit değilse nedir? Adalet Bakanlığı'ndan bunun cevabını beklemekteyiz."

Sarıbal, konuşmasında Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Olcay'ın çalışanlar arasında ayrımcılık yaparak iş barışını bozduğunu ileri sürdü.

Olcay'ın üniversitedeki rektörlük seçiminde kendisinden daha fazla oy alan aday bulunmasına karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atandığını kaydeden Sarıbal, göreve geldikten sonra ayrımcı bir yaklaşımla görevden almalar ve görev yeri değişiklikleri yaptığını, Nilüfer Belediyesi'nin öğrencilere ücretsiz çorba dağıtımı uygulamasını kaldırdığını, üniversite arazisini kullanıma açmaya yönelik projeler geliştirdiğini söyledi.

Rektörün yetki ve sorumluluklarını aşan bir anlayışla kendi düşüncesinden olmayanlara karşı olumsuz tutum içine girdiğini, bunlarla ilgili görüşme taleplerini dahi kabul etmediğini ileri süren Sarıbal, "Buradan Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Olcay'a çağrımızdır; lütfen sindirme, korkutma, yıldırma, yok etme politikalarınızı bırakınız. Ayrımcılık, ötekileştirme yapmayınız. Bu üniversite Bursa'nındır, halkındır, Türkiye Cumhuriyeti'nindir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Adalet Bakanlığı Orhan Sarıbal Can Dündar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title