Haberler

CHP Bursa Milletvekili İrgil Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, bugün birçok üniversitenin, rektörlerin çiftliği haline geldiğini iddia ederek, "Ne YÖK'ü tanıyorlar ne de Milli Eğitim Bakanlığını. Rektörler, üniversiteleri yandaş, arkadaş, akraba ve aile çiftliğine çevirmiş durumda.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, bugün birçok üniversitenin, rektörlerin çiftliği haline geldiğini iddia ederek, "Ne YÖK'ü tanıyorlar ne de Milli Eğitim Bakanlığını. Rektörler, üniversiteleri yandaş, arkadaş, akraba ve aile çiftliğine çevirmiş durumda." dedi.

İrgil, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "bugün birçok üniversiteyi adı rektör olan, hükmü cübbesi içinde memurların yönettiğini, kendilerini öğrencilerine, akademisyen arkadaşlarına ve halka adayacaklarına bir kişiye karşı sorumlu hissettiğini" savundu.

Liyakat kelimesinin neredeyse devletin lügatından silindiğini, rektörlerin yandaş atamalarla geldiğini öne süren İrgil, bu rektörlerin çalışanların ve öğrencilerin iradesini yansıtmadığını bildirdi.

İrgil, bugün birçok üniversitenin, rektörlerin çiftliği haline geldiğini iddia ederek, şunları ifade etti:

"Ne YÖK'ü tanıyorlar ne de Milli Eğitim Bakanlığını. Rektörler, üniversiteleri yandaş, arkadaş, akraba ve aile çiftliğine çevirmiş durumda. Maalesef Türkiye'de akademik camia ahlaken büyük bir çöküntü yaşıyor. Yaşanan bu akademik ahlaki çöküntüyü Wikileaks belgelerinde de görüyoruz. İkbal, unvan için bir kısım akademisyenin yaptığı yazışmalar utanç verici. Aralarında profesörlerin de bulunduğu, bilim yuvalarının birer ferdi olan kişilerin ya kendileri ya da aracılarla daha milletvekili değilken, sadece bir işadamıyken Bakan Berat Albayrak'a gönderdikleri e-postalar akademik vahameti ortaya koyuyor. "

Kaynak: AA / Politika

Ceyhun İrgil Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title