Haberler

Chp, Başbakan Erdoğan Hakkındaki Soruşturma Önergesini Yeniledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili verdiği Meclis soruşturma önergesini, yasa dışı dinleme tapelerini çıkarttıktan sonra tekrar TBMM Başkanlığı’na sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili verdiği Meclis soruşturma önergesini, yasa dışı dinleme tapelerini çıkarttıktan sonra tekrar TBMM Başkanlığı'na sundu.

CHP'nin daha önce TBMM Başkanlığı'na sunduğu soruşturma önergesi, yasadışı dinleme tapeleri nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından iade edilmişti. CHP, yeni verdiği önergede tapeleri metinden çıkarttı.

CHP'nin TBMM Başkanlığı'na yeniden sunduğu soruşturma önergesinin 'Sonuç' bölümünde, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görevi sırasında ve görevindeki işlerden dolayı işlediği fiilleri 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 257 (görevi kötüye kullanma), 279 (kamu görevlisinin suçu bildirmemesi), 277 (yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs), 283 (suçluyu kayırma), 255 (nüfuz ticareti) maddeleri ile 3628 sayılı Kanun'un 4 ve 13. maddelerinde tanımlanan (haksız mal edinme, mal kaçırma, gizleme) suçlarına uygun düştüğünden söz konusu eylemlerin soruşturulması için hakkında Meclis soruşturması açılmasını arz ve teklif ederiz" ifadeleri yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Cemil Çiçek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title