Haberler

CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya Açıklaması

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Amasra'ya termik santral kurmak isteyen şirketin, Tarlaağzı Balıkçı Barınağı'nın kendilerine tahsisi için Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğüne...

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Amasra'ya termik santral kurmak isteyen şirketin, Tarlaağzı Balıkçı Barınağı'nın kendilerine tahsisi için Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğüne başvurduğunu öne sürdü.

Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketin, termik santralle ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü ve Tarlaağzı ve Gömü mevkisinden vazgeçmediğini öne sürdü.

Şirkete kömür üretme taahhüdünü yerine getirmesi için verilen 34 aylık sürenin 12 Nisan 2012 tarihinde dolacağını anlatan Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"Şirket, bu tarihten itibaren ilk 3 yıl için taahhüt ettiği 500 bin ton ve sonraki yıllar için taahhüt ettiği 2,5 milyon ton kömürü çıkaramadığı takdirde redevans bedeli artı KDV ödeyecek. Şirketin, şu anda Filyos Vadisi için başvurusu yok. Ancak Delikliburun'la ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci devam ediyor. Çünkü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED kanununda değişiklik yaptı. Daha önceden santral kurulması planlanan bölgeler ÇED'den muaf olur ibaresi getirildi. Amasra'ya termik santral kurmak isteyen şirketin, Tarlaağzı Balıkçı Barınağı'nın kendilerine tahsisi için DLH'ye başvuruda bulundu. Bu başvurunun sonucu da önümüzdeki günlerde belli olur."

- BARTIN

Kaynak: AA / Yerel

Muhammet Rıza Yalçınkaya Rıza Yalçınkaya Amasra Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title