Haberler

CHP Balıkesir Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Merkez İlçe Teşkilatı'nda Kongre Yapıldı. Bir Süre Önce Genel Merkez Tarafından Atamayla Başkanlığa Getirilen Sıtkı Gider, Tekrar Aday Olduğu Seçimlerde Rakibine Karşı Kaybetti. Kongredeki Seçimlerin Sonunda Adaylardan Ekrem Dinkçi, 40 Oy Fark ile Seçilerek CHP Merkez İlçe Başkanı Oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Merkez İlçe Teşkilatı'nda kongre yapıldı. Bir süre önce genel merkez tarafından atamayla başkanlığa getirilen Sıtkı Gider, tekrar aday olduğu seçimlerde rakibine karşı kaybetti. Kongredeki seçimlerin sonunda adaylardan Ekrem Dinkçi, 40 oy fark ile seçilerek CHP Merkez İlçe başkanı oldu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Salonu'nda gerçekleşen kongrede salonun küçük olması sıkıntıya yol açtı. Partililerin doldurduğu salon, güvenlik görevlilerinin nezaretinde boşaltılarak oy kullanacak olan delegelerin girmesi sağlandı. Kongre bu sebeple yaklaşık 2 saat geç başladı. Mevcut başkan Sıtkı Gider'in adaylığı karşısında genel merkezin daha önce görevden aldığı Ender Biçki'nin aday olması beklenen kongrede ilginç görüntüler yaşandı. Mevcut parti yönetimi, Ender Biçki ve yine genel merkez tarafından görevden alınan eski il başkanı Münir Balkanlı'nın tekrar aday olmamaları hususunda parti disiplin kurulunca tedbir kararı koydurduğu bildirildi. Aday olamadığı gibi oy da kullanamayan eski merkez ilçe başkanı Ender Biçki'yi destekleyen, "değişim grubu", son anda Ekrem Dinkçi'yi aday gösterdi. Adaylar Sıtkı Gider ve Ekrem Dinkçi birbirine başarı dilerken, yapılan konuşmalarda ise partililerin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği vurgulandı. Kongreye, CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, eski milletvekili Orhan Sür, Türk-İş İl Temsilcisi Hüseyin Akyüz, CHP İl başkanı İrfan Barış ile delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

ADAYLAR KONUŞAMADI

CHP Merkez İlçe kongresinde ilginç görüntüler yaşandı. Daha önceden hazırlanan genel kurul gündeminde başkan adaylarının konuşması yer almayınca her iki başkan adayı da partililere hitap edemedi. Milletvekillerini seçim kurulu görevlileri ile yaptıkları görüşme ve ikna çabaları resmi gündemde böyle bir madde yer almadığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Mevcut atanan yönetimin genel başkan Deniz Baykal'ı, diğer grubun ise Baykal muhalifi olarak girilen seçimlerde 282 delege oy kullandı. 6'sı geçersiz sayılan oyların 158'ini, "Değişim Grubu"nun adayı Ekrem Dinkçi alırken, Sıtkı Gider ise 118 oy aldı. Akşam saatlerinde sona eren seçimlerin ardından muhalifler büyük sevinç yaşadı. CHP Balıkesir Merkez İlçe Teşkilatı'nda bir süre önce eski başkan Ender Biçki'nin mahkeme kararıyla koltuğu devralma girişimi parti yönetiminin son andaki girişimiyle önlenmiş, polis eşliğinde partiye gelen Biçki, koltuğa oturamadan partiden ayrılmıştı. Bugünkü seçimler Ender Biçki, Münir Balkanlı ikilisiyle birlikte hareket eden değişimcilerin zaferi olarak değerlendirildi.

(YU-)

10.01.2008 19:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title