Haberler

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar ile 100 binin üzerinde kamu görevlisinin işine son verildiğini ifade ederek, "Bütün göreve son verme işlemlerinin 'açığa alınmaya' dönüşmesini, müdahale edilmesini ve haksızlıkların sonlandırılmasını, adaletin...

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar ile 100 binin üzerinde kamu görevlisinin işine son verildiğini ifade ederek, "Bütün göreve son verme işlemlerinin 'açığa alınmaya' dönüşmesini, müdahale edilmesini ve haksızlıkların sonlandırılmasını, adaletin sağlanmasını talep ediyoruz." dedi.

Sarıhan, partisinden bazı milletvekilleri ve kamudaki görevlerinden KHK'lar ile ihraç edilen bir grupla Meclis Basın Kapısı önünde açıklama yaptı.

OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar ile 100 binin üzerinde kamu görevlisinin işine son verildiğini, bunlar arasında 15 Temmuz darbe girişimiyle organik bağı olanların yanı sıra sistemin potansiyel terörist olarak görüp cezalandırmak isteği çok sayıda kişinin de bulunduğunu öne süren Sarıhan, "Krizi fırsata çevirmeye çalışan kimi yetkililerin, muhalifleri sindirmek için bir sopa olarak kullandığı KHK'lar ile insanlar sosyal ölüme mahkum edilerek cezalandırılmaya çalışılmaktadır." diye konuştu.

Açıklamada yer alan, KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülman ve öğretmen Semih Özakça'nın 11 Mart Cumartesi günü süresiz açlık grevine başlayacaklarını bildiren Sarıhan, "İnsanların işlerine mal olan KHK'ların şimdi geldiğimiz aşamada yaşamlarına mal olmasının önüne geçmek için yapılacak bir şey yok mudur?" diye sordu.

Sarıhan, 2000'deki "Hayata Dönüş" operasyonu sırasında bulunduğu Burdur Cezaevi'nde, duvarı yıkmaya çalışan dozerin kepçe darbesiyle kolu kopan Veli Saçılık'ın da KHK ile kamudaki görevinden ihraç edildiğini, Saçılık ve onun durumundaki kişilerin mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesini talep etti.

Yeterli soruşturma yapılmadan görevden ihraç kararlarının hukuksuz olduğunu savunan Sarıhan, "Bütün göreve son verme işlemlerinin, 'açığa alınmaya' dönüşmesini, müdahale edilmesini ve haksızlıkların sonlandırılmasını, adaletin sağlanmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Şenal Sarıhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title