Haberler

CHP Ankara Milletvekili Emir Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Siyasi iktidar, Türkiye'yi engelli vatandaşlar açısından engellerle dolu bir hale getirdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Siyasi iktidar, Türkiye'yi engelli vatandaşlar açısından engellerle dolu bir hale getirdi." dedi.

Emir, Meclis'te bazı engelli vatandaşlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında, 10-16 Mayıs tarihleri arasında "Engelli Haftası" olarak tanımlanan günlerin "Engelli Farkındalık Haftası" olarak tanımlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sinin engellilerden oluştuğunu, bu oranın her 9 kişiden 1'nin engelli olduğu anlamına geldiğini ifade eden Emir, OECD ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programına göre Avrupa Birliğinde engellilerin yüzde 29.9'unun yoksulluk riski altındayken Türkiye'de bu oranın yüzde 77.1 düzeyinde bulunduğunu savundu.

CHP'li Emir, "Siyasi iktidar, Türkiye'yi engelli vatandaşlar açısından engellerle dolu bir hale getirdi. Siyasi iktidar çokça övündüğü, hata devrim niteliğinde saydığı, üstelik bütün siyasi partilerin de desteği ile gerçekleşen engelli yurttaşlarımızın hak ve özgürlüğü açısından çıkartılan yasa ve yönetmeliklerin yaşama geçirilmediğini görüyoruz." diye konuştu.

Meclis'te engellilerin hakları için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Emir, Engelliler Hakkında Kanun, Özel Tüketim Vergisi Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Devlet Memurları Kanunu'nun görüşülmeyi bekleyen kanun teklifleri olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Birleşmiş Milletler Murat Emir Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title