Haberler

CHP, Ağrı Halk Eğitim Merkezi Davasını Kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, Üzerinde Ağrı Halk Eğitim Merkezi Binasının da Bulunduğu Arazinin Kendilerine Ait Olduğu İddiasıyla Açtıkları Davayı Kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, üzerinde Ağrı Halk Eğitim Merkezi binasının da bulunduğu arazinin kendilerine ait olduğu iddiasıyla açtıkları davayı kazandı.

CHP'nın, yaklaşık 1.5 yıl önce Erzurum Caddesi üzerindeki Ağrı Halk Eğitim Merkezi binasının da bulunduğu 3 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğu yönünde Ağrı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtıkları dava sonuçlandı. CHP Genel Merkezi avukatlarından Erbaşer Ersoy tarafından açılan ve Ağrılı Avukat Birol Öztürk tarafından takip edilen davada, Asliye Hukuk Mahkemesi arazinin CHP'nin olduğu yönünde karar alırken, Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar karara itiraz edeceklerini açıkladı. Bu arazinin 1943 yılında dönemin Ağrı Valisi tarafından satın alındığını belirten Vali Akpınar, "Karara itiraz hakkımızı kullanarak temyize başvuracağız" dedi.

Ağrı'da CHP'nin açmış olduğu davayı takip eden Avukat Birol Öztürk, 1951 yılında Ağrı İl İdare Kurulu tarafından 5830 Sayılı Kanun uyarınca Ağrı Halk Eğitim Merkezi binasının bulunduğu araziye el konulduğunu belirterek, "1992 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından tüzel kişiliğe kavuşturulan Cumhuriyet Halk Partisi 2005 yılında Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nin bulunduğu arazinin kendisine ait olduğu yönünde dava açmıştı. Bu arazi ve bina 1938 yılında CHP tarafından bir bayandan satın alınmıştır. Maliye hazinesine devredilen bu arazinin dava sonucunda yeniden CHP'ye ait olduğu karara bağlandı. Ağrı'da bunun gibi CHP'ye ait olan başka yerlerde var bu konuda da dava açıcağız" diye konuştu.

(AG-AG-MET-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title