Haberler

CHP Adayı Susam Esnafı Dinledi

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, Dün Altındağ ve Çamdibi'nde Esnafı Dolaştı. Susam'a Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Akkaya, Altındağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nejat Yaylacıkoral, Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk de Eşlik Etti.

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, dün Altındağ ve Çamdibi'nde esnafı dolaştı. Susam'a Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Akkaya, Altındağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nejat Yaylacıkoral, Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk de eşlik etti.

Altındağ'da çarşı esnafını tek tek dolaşan Mehmet Ali Susam büyük ilgi gördü. Bölgenin sorunlarını aktaran esnaf, en sıcak günde de çalışmalarına ara vermeyen Susam'a dondurma, su, limonata ve ayran gibi serinletici şeyler ikram etti.

Esnafın zor günler yaşadığını kaydeden Mehmet Ali Susam, “AB sürecinde çok sayıda ve hızla yasalar çıkartan hükümet sıra esnafın sorunlarına gelince duyarsız kaldı. Bunun en çarpıcı örneği 'Hipermarket Yasası'dır” dedi. Önceki gün İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlği'ni ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un esnaftan özür dilediğine işaret eden Susam, “Bakan'ın özür dilemesi iki nedeni gösteriyor. Bir biz haklıyız, çünkü bizim çıkması için mücadele verdiğimiz hipermarket yasası demek ki gerekli bir yasaymış. İkincisi çok daha önemli. Hükümet bizim yani esnafın haklılığını bildikleri halde bu yasayı hem çıkartacak gücü bulamadılar, hem de aralarında kendi yandaşları da olan hipermarket lobisini yıkacak gücü bulamadılar. Daha doğrusu esnafı yok etme pahasına buna cesaret edemediler. Bu seçimlerde parti ve görüş farkı gözetmeksizin CHP'yi destekleyin, bizi iktidar yapın ki biz de bu yasayı çıkartalım. Bu yasanın meclisteki takipçisi ben olacağım” diye konuştu.

Esnaf ziyaretleri sırasında esnafın sorunlarına da değinen Susam, ithalatın yerli üretimi tüketme noktasına geldiğini söyledi. Elektrik malzemeleri satan Ersin Pelitli, kendi üretimlerinin yeterli olmadığını ancak uzakdoğudan ithal edilen ürünlerle rekabet şansı yakaladığını söyledi. Susam cevabında “CHP iktidarında üreten kesimler desteklenecek. Adil bir vergi sistemi oluşturulacak. Kazanca göre vergi alınacak. Böylece yerli üretim ve istihdam sağlanmış olacak” diye konuştu.

Oda başkanlarıyla birlikte Çamdibi pazaryerine geçen Susam, pazarcı esnafının sorunlarını yerinde dinledi. Yenilenen Pazar yerindeki tezgah sıkıntısını pazarcılar adına dile getiren Süleyman Tavas, “Kayıtlı pazarcı esnafı zor durumda. Siz bizim adayımız, tek umudumuzsunuz. Sorunlarımızı çözmeniz için sizi destekleyerek oyumuzu size atacağız” dedi. Susam, konuyla yakından ilgileneceğini söyleyerek 15 gün içinde çözüm için söz verdi.

(YK)

27.06.2007 15:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title