Haberler

CHP 39 Yıl Sonra Kırşehir Belediye Başkanlığını Kazandı

CHP, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimler'inde 39 yıl sonra Kırşehir Belediye Başkanlığını kazandı.

CHP, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimler'inde 39 yıl sonra Kırşehir Belediye Başkanlığını kazandı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, CHP Kırşehir'de Millet İttifakı paydaşı olan İYİ Parti ile yerel ittifaka gitti. Yapılan görüşmeler sonunda Kırşehir Belediye Başkanlığı ile Akpınar ve Boztepe ilçeleri CHP'ye, Mucur, Akçakent, Çiçekdağı ilçeleri İYİ Parti'ye bırakıldı. Kaman ilçesinde ise Millet İttifakı ortağı iki parti de kendi adaylarıyla yarışa girdi.

Merkezde İYİ Parti'nin yöneticilerinden bazıları CHP Belediye Meclisi üyesi listesinde kazanabilecek yerlerden aday gösterildi. Her iki parti de ortak seçim büroları açarak seçim faaliyetleri yürüttü.

Seçimin sonunda resmi olmayan kesin sonuçlara göre Millet İttifakı'nın ve CHP'li adayı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediye Başkanlığını kazandı.

En son 1973-1980 yılları arasında CHP'den Orhan Baycan, iki dönem Kırşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

12 Eylül askeri darbesinden sonra 1984 yılında yapılan ilk yerel seçimlerde ANAVATAN Partisi'nden Hakkı Göçen Kırşehir Belediye Başkanlığına seçildi ve 1989 yılına kadar bu görevi sürdürdü.

1989 yılında yapılan seçimlerde Kırşehir Belediye Başkanlığını SHP'den kazanan Mehmet Ali Yapıcı bir yıl sonra hayatını kaybetti. 1990 yılında tekrarlanan ara yerel seçimde SHP'den Cahit Gürses, Kırşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

Kırşehir'de 1994-2002 yılları arasında iki dönem MHP'li Metin Çobanoğlu belediye başkanlığı görevini yürüttü. Genel seçimlerde Çobanoğlu'nun meclise gitmesi nedeniyle yerine seçilen MHP'li Arif Ekici 2002-2004 yılları arasında başkanlık görevini üstlendi. 2004-2009 yılları arasında AK Pati'den Halim Çakır ve 2009-2019 yıllar arasında iki dönem AK Parti'den Yaşar Bahçeci Kırşehir Belediye Başkanlığı yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlığı Kırşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title