Haberler

CHP 3. Başkanvekilliğinde Israrlı

TBMM Başkanlık Divanı, Üyelerin Belirlenmesinin Ardından 23. Dönemde İlk Toplantısını 20 Ağustos Pazartesi Günü Yaparak, Seçimlerde Önceki Yasama Dönemine Göre Daha Az Milletvekili Çıkaran Ancak 2 Yerine 3 Başkanvekilliğinde Israr Eden CHP'nin Talebini Görüşecek.

TBMM Başkanlık Divanı, üyelerin belirlenmesinin ardından 23. Dönemde ilk toplantısını 20 Ağustos Pazartesi günü yaparak, seçimlerde önceki yasama dönemine göre daha az milletvekili çıkaran ancak 2 yerine 3 başkanvekilliğinde ısrar eden CHP'nin talebini görüşecek.

TBMM Başkanlık Divanı, 1. yasama yılı ilk resmi toplantısını Pazartesi günü TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında yapacak. Alınan bilgiye göre, Başkanlık Divanı, cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylaması olan Pazartesi günü saat 11.00'de toplanacak. Toplantıda, grup başkanvekilliği 3'ten 2'ye düşen CHP'nin bu sayının, ''anamuhalefet partisi oldukları'' gerekçesiyle yeniden 3'e çıkarılması talebi ele alınacak. Ayrıca TBMM Başkanvekilliğine seçilen CHP'li Güldal Mumcu ile MHP'li Meral Akşener'in,

birleşimi yönetirken giyecekleri kıyafet konusu da ele alınacak. Bu konuda TBMM İçtüzüğünde nasıl bir değişiklik yapılacağı belirlenecek ve gerekirse bu konuda bir değişiklik önergesi TBMM'de yasalaştırılacak.

(AU-OMR-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title