Haberler

Chomsky'nin İsrail'e Girişine İzin Verilmedi

İsrail, Batı Şeria'nın Ramallah Kentindeki Bir Zeit Üniversitesi'nde Bir Konuşma Yapmak Amacıyla, Ürdün Sınırındaki Allenbi Geçişinden Giriş Yapmak İsteyen Amerikalı Ünlü Düşünür ve Dilbilimci Noam Chomsky'nin Ülkeye Girişine İzin Vermedi.

İsrail, Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Bir Zeit Üniversitesi'nde bir konuşma yapmak amacıyla, Ürdün sınırındaki Allenbi geçişinden giriş yapmak isteyen Amerikalı ünlü düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky'nin ülkeye girişine izin vermedi.

Chomsky'nin Allenbi Köprüsü'ne öğle sıralarında geldiği, ancak sınırdaki güvenlik yetkililerince sorgulamaya alındığı bildirildi. Sorgulama sonrası, pasaportuna ülkeye girişinin kabul edilmediğine ilişkin bir damga vurulduğu belirtildi.

Chomsky, saat 16.30 civarında da sınırdan Amman'a geri döndürüldü.

Amerikalı Yahudi asıllı profesör Noam Chomsky, Bir Zeit Üniversitesi'nin yanı sıra Filistinli milletvekillerinden Mustafa Barguti'nin konuğu olarak Batı Şeria'ya geliyordu.

Mustafa Barguti, yaptığı açıklamada Chomsky'nin girişine izin verilmemesini şiddetle kınadı.

Chomsky'nin Allenbi'de yaklaşık 5 saat tutulduğunu söyleyen Barguti, buradaki güvenlik elemanlarının Chomsky'ye, siyasi görüşlerinden dolayı İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı bir karar nedeniyle İsrail'e giremeyeceğini söylediklerini kaydetti.

Noam Chomsky ile birlikte bugün Batı Şeria'da, duvarlar, Yahudi yerleşimleri dahil bazı mekanları ziyaret edeceklerini; İsrail'in hak ihlallerini yerinde göstermeyi planladıklarını anlatan Barguti, Chomsky'nin Bir Zeit'deki konuşmasının yarınki programda olduğunu söyledi.

Mustafa Barguti, ''Bu karar, İsrail'in ırkçılığını gözler önüne seriyor. Chomsky gibi bir insan bile bundan nasibini aldı. Chomsky'nin işgale karşı mücadelesinden, Filistinliler'e verdiği destekten dolayı çok gururluyuz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title