Haberler

Chirac: "Türkiye'nin Üyeliği Bölge İstikrarı İçin Gerekli"

Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, Fransa Olarak Müzakerelerin Devam Etmesini ve de Olumlu Sonuçlanmasını Dilediklerini Belirtti. Chirac, "Türkiye, Ek Protokolün Uygulanması İçin Verdiği Sözleri Tutmalı" Dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Fransa'nın Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerin olumlu sonuçlanmasını dilediğini belirterek Türkiye'nin üyeliğinin bölge istikrarı için gerekli olduğunu söyledi. Chirac, Türkiye'nin Ek protokolün uygulanmasına yönelik sözlerini yerine getirmesi gerektiğini de vurguladı.

Jacques Chirac, AB Zirvesi sırasında Türkiye'ye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. ABHaber'e göre, Chirac'ın açıklaması özetle şöyle:

"Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesinin çok zor olacağını başından beri söyledik. Birliğe üyelik, Türkiye için büyük bir mücadeledir. Aynı zamanda da bölgenin istikrarı ve gelişmesi için gereken bir süreçtir."

Bu nedenle Türkiye ile müzakerelerin açılmasını daima istediklerini ancak bu müzakerelerin uzun ve zor olacağı bilindiğini kaydeden Chirac, "Müzakerelerin nasıl sonuçlanacağını bilemeyiz. Ancak Fransa olarak müzakerelerin devam etmesini ve de olumlu sonuçlanmasını diliyoruz" dedi.

Jacques Chirac, Türkiye'nin AB'ye, Ek protokolün uygulanmasına ilişkin sözler verdiğini belirterek "Bu sözleri Türkiye ya gerçekleştiremedi ya da gerçekleştirmek istemedi. Hal böyleyken AB'nin Türkiye'nin sözlerini yerine getirmesi için bir takım zorlayıcı kararlar almasını normal karşılamak gerekir" şeklinde konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title