Haberler

Chırac, Talabani ile Görüştü

Resmi Bir Ziyaret İçin Paris'te Bulunan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Bu Akşam Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac Tarafından Kabul Edildi.

Resmi bir ziyaret için Paris'te bulunan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, bu akşam Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından kabul edildi.

Celal Talabani ile Jacques Chirac arasında yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede, Irak'ın, başta Türkiye olmak üzere komşularıyla ilişkilerinin gündeme geldiği bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Talabani'nin, Irak'ın komşularıyla ilişkileri konusunda Chirac'a ayrıntılı bilgi verdiğini bildirdi.

Sözcü, görüşmede Chirac'ın, ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin Irak'tan çekilmesi konusunda bir perspektif belirlenmesine ilişkin Paris'in daha önce yaptığı öneriyi yinelediğini söyledi.

Fransa, Irak'taki çokuluslu gücün çekilmesi için öncelikle bir perspektif belirlenmesini isterken, ABD ve Irak, geri çekilmeden önce iç güvenlik konusunun çözümlenmesi gerektiği görüşünde.

Bu arada Talabani, Irak'taki durumun ''medyanın yansıttığı kadar da kötü olmadığını'' söyledi.

Talabani, Chirac ile görüşmesine ilişkin olarak da ''Irak'taki sorunları ve kaydettiğimiz ilerlemeyi anlattım ve bizi desteklemesi çağrısında bulundum'' dedi ve Fransa ile ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title