Haberler

Chırac: "Gardımızı Düşürmemeliyiz"

Fransa Devlet Başkanı Jacques Chirac, Terörizm Gibi Yeni Tehditler Karşısında Fransa'nın Gardını Düşürmemesi Gerektiğini Söyledi.

Fransa Devlet Başkanı Jacques Chirac, terörizm gibi yeni tehditler karşısında Fransa'nın gardını düşürmemesi gerektiğini söyledi.

Chirac, Paris'te bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Yeni tehditlerle dolu bir dünyada yaşıyoruz" dedi ve savunma giderlerinin azaltılmaması için uyarıda bulundu.

"Küreselleşme, hammadde yarışı ve yeni güçlerin ortaya çıkışı, eski dengeleri alt üst ediyor" diyen Chirac, "başına buyruk siyaset gütme veya kendi içine kapanma eğiliminin arttığını" söyledi.

"Çözüme kavuşturulmayan çatışmaların yarattığı haksızlığa uğramışlık veya incinmişlik duygusunun, terör ve radikalizmin çekirdeğini oluşturduğunu" anlatan Fransız lideri, "Bazı devletler; nükleer, kimyasal veya bakteriyolojik silahlanma yoluna saparak uluslararası gerginlikleri tırmandırıyor" dedi.

"Bu şartlar altında, Fransa kendi güvenliğini başkalarına havale edemez" diyen Chirac, savunma giderlerinin azaltılması halinde ordunun, yeni silah ve teçhizatla donatılamayacağını söyledi.

2003-2008 yıllarını kapsayan askeri programa göre, Fransa 2008 yılı sonunda 15,1 milyar avroya yükseltecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title