Haberler

Chicago O'hare Havaalanı'nda Grev ve Protesto Gösterisi Yapıldı

Güncelleme:

Düşük saat ücretlerine dikkat çekmek isteyen sendikasız işçiler greve gittikleri Chicago O'Hare Uluslararası Havaalanı'nda bir de protesto gösterisi düzenledi.


Düşük saat ücretlerine dikkat çekmek isteyen sendikasız işçiler greve gittikleri Chicago O'Hare Uluslararası Havaalanı'nda bir de protesto gösterisi düzenledi. Yaklaşık 500 sendikasız havaalanı çalışanının gerçekleştirdiği protesto ve greve yüzlerce fast food ve hastane çalışanı da destek verdi.

ABD'nin en yoğun hava limanlarından O'Hare Uluslararası Havaalanı'ndaki grev ve protesto gösterisine kentteki fast food restoranları ile hastanelerde çalışan sendikasız işçiler de destek verdi. Gösteriye, greve yapan yaklaşık 500 sendikasız; temizlik çalışanı, bagaj taşıyıcıları, kabin temizleyicileri ve tekerlekli sandalye görevlilerinin yanı sıra yüzlerce Hizmet Çalışanları Uluslararası Birliği (Service Employees International Union) üyesi ile diğer hizmet kollarında çalışan işçi katıldı.

ÜCRET YÜKSELTME TALEP EDİLDİ

Havaalanındaki işleyişi yavaşlatmaya yönelik gösteride işçiler, yaklaşık 8,25 ABD doları olan saat ücretlerinin 15 ABD doları seviyesine yükselmesi talep etti. "15 dolar ücret yoksa, barış da yok" şeklinde sloganlar atan göstericiler, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda gelecek grevde O'Hare Uluslararası Havaalanı kapatacaklarını ifade etti. Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler sloganlar atarak terminaller arasında yürüyüş gerçekleştirdi.

Geçen sene yaklaşık 77 milyon yolcunun kullandığı O'Hare Havaalanı'ndaki grev ve gösterinin alınan tedbirler nedeniyle işleyişi aksatmadığı gözlendi. Söz konusu grev ve protestonun yanı sıra Chicago'nun farklı noktalarında, aynı nedenle farklı saatlerde fast food ve hastane çalışanları protesto gösterileri düzenledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title