Haberler

Cheney Irak'tan Çekilmeyeceklerini Yineledi

Pasifik Turunun İlk Etabı Olan Japonya'dan Ayrılarak Guam'a Geçen ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Irak'tan Çekilmeyecekleri Mesajını Yineledi.

Pasifik turunun ilk etabı olan Japonya'dan ayrılarak Guam'a geçen ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Irak'tan çekilmeyecekleri mesajını yineledi.

Cheney Guam'daki Anderson Hava Üssü'nde yüzlerce Amerikan askerine hitaben yaptığı konuşmada, "düşmanla anlaşma yapmayacaklarını" belirterek, "Esnek olacağız, ortamın koşullarına uymak için elimizden geleni yapacağız, işimiz için gerekli her değişimi gerçekleştireceğiz. Bilmenizi istiyorum ki, Amerika halkı çekilme politikasını desteklemiyor, desteklemeyecek" dedi.

Dün İngiltere Başbakanı Tony Blair, Irak'tan bin 600 asker daha çekerek mevcut rakamın 5 bin 500'e düşürüleceğini, sene sonuna kadar ise bu sayının 5 bine ineceğini bildirmişti. Öte yandan Avusturalya Başbakanı John Howard, Irak kuvvetlerine yardım amacıyla ülkedeki mevcut bin 400 askerine ek olarak Irak'ın güneyine 70 askeri eğitmen göndereceklerini belirtmişti.

Cumartesi günü Howard ile bir araya gelecek olan Cheney'in Afganistan için daha fazla Avustralya askeri talep etmesi bekleniyor. Howard'ın bu talebe olumlu cevap vereceği düşünülüyor.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title