Haberler

Çgd'den Yazar Latife Tekin'e Yapılan Saldırıya Kınama

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Ahmet Abakay, Karabük'te düzenlenen kültür ve sanat festivalinde AKP Hükümeti'ni eleştirdiği için belediye başkanının saldırısına maruz kalan yazar Latife Tekin'e destek verdi.

ÇGD Başkanı Abakay yaptığı açıklamada, "Bu olay, AKP ve yönetimi için önemli bir testtir ve samimiyet sınavıdır" dedi. Belediye Başkanından hesap sorması gereken ilk kişinin Başbakan Erdoğan olduğunu ifade eden Abakay'ın açıklaması şöyle:

"Başbakan ve AKP yönetimi, düşünce ve ifade özgürlüğüne, eleştiri hakkına saygısı olmayan kişilere AKP "de yer olmayacağını belirterek, bu kişiyi kulağından tutup partiden ihraç etmelidir. Belediye Başkanı AKP Hükümetinin politikalarını eleştiren Yazar Tekin'e, 'burada benim paramla politika yapamazsın' diyor. Bu haddini bilmezliktir. Demek ki Latife Tekin AKP'yi övseydi, bu politika almayacaktı .Belediye Başkanı da saldırmayıp alkışlayacaktı. Bu belediye başkanı Latife Tekin'den çocuklara masallar anlatmasını mı bekliyordu. Çok bilmiş Mir Dengir Fırat'ın da bu konuda söyleyecek sözü olmalı." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

2024 Yerel Seçimlerde en başarılı milletvekilleri açıklandı! AK Parti, CHP, MHP ve DEM Parti'li milletvekilleri kimler? Bayramda eczaneler açık mı, kapalı mı 2024? Ramazan Bayramında hastaneler ve eczaneler çalışıyor mu? BAYRAM MESAJLARI RESİMLİ 2024 | Ramazan Bayramı Sözleri ve Mesajları! En güzel, Dualı, Anlamlı, Kısa Bayram Mesajları… Bayramda yağmur yağacak mı? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller bayramda hava nasıl? Ramazan Bayramı 1.2.3. gün hava durumu! Samsun bayram namazı saat kaçta 2024? Samsun bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Kayseri bayram namazı saat kaçta 2024? Kayseri bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Manisa bayram namazı saat kaçta 2024? Manisa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Kocaeli bayram namazı saat kaçta 2024? Kocaeli bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Şanlıurfa bayram namazı saat kaçta 2024? Şanlıurfa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Konya bayram namazı saat kaçta 2024? Konya bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Bursa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı İzmir bayram namazı saat kaçta 2024? İzmir bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Ankara bayram namazı saat kaçta 2024? Ankara bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı İstanbul bayram namazı saat kaçta 2024? İstanbul bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 9-10 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title