Haberler

Çgd Başkanı Abakay: Ufuk'u İsyancılığıyla Hep Anacağız

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, yaşamını yitiren gazeteci Ufuk Güldemir'in "egemen medyaya başkaldıran isyancı" olduğunu ifade etti.

     Abakay, Güldemir'in vefatı nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Güldemir'le 30 yıllık arkadaş olduklarını dile getiren Abakay, "Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin 1979-1980 yıllarında Yönetim Kurulunda birlikte görev yaptık. Derneğimize emeği geçen Ufuk ile aynı dönemlerde gazeteciliğe başladık. Aynı kuşağın gazetecileri olduk. O zaman ÇGD'nin yönetiminde Ufuk, ben, Jülide Gülizar, Atilla Aşut, Ali Kırca, Yılmaz Ateş, Ekrem Meral birlikte görev aldık" dedi.

     Güldemir'in zor şartlar altında bir haber kanalı açtığına dikkat çeken Abakay, şunları dile getirdi:

     "Ufuk, emeğiyle, dişiyle, tırnağıyla direnciyle özgün bir televizyon gücü yaratarak Türk medya dünyasında önemli bir iş yaptı. Türkiye'de basında tutunmak, muhabir olarak da yönetici olarak da kolay değil. Böylesine zor bir çevrede, tekelleşen medyada ciddi bir televizyon kanalı, Habertürk yaratmak, mayınlı araziden sapasağlam çıkmak, her babayiğidin harcı değil. Ufuk bunu başardı. Kıskançlıklara, engellemelere karşın başardı. O, köşeleri tutmuş egemen medyaya başkaldıran bir isyancıydı. Başkaldırısında da başarılı oldu. Dostum, kardeşim Ufuk'u başarılarıyla, isyancılığıyla, aşklarıyla, ele avuca sığmazlığıyla hep sevgiyle anacağız." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title