Haberler

Çgc'nin 'Basın Özendirme Yarışması' Ödülleri Verildi

Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin (çgc) Düzenlediği Geleneksel 'Basın Özendirme Yarışması'nda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin (ÇGC) düzenlediği geleneksel 'Basın Özendirme Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Anadolu Ajansı (AA) Hatay Büro Sorumlusu Ramazan Şanıvar, ' spor röportajı' dalında ödül aldı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Seyhan Otel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Adana'nın güçlü bir medyası olduğunu belirterek, bu kurumların daha güçlü hale gelerek, daha çok gence iş sağlayabilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Sorunları çözmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Atalay, 'Var olan sorunları gidererek, imkanları genişleterek biz de elimizden geleni yapacağız. Adana'nın büyüyen, gelişen ve gittikçe Türkiye'yi taşıyacak bir potansiyele sahip olması ülkemizin yararınadır. Burada medyaya büyük görevler düşüyor' diye konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış da medyanın eleştirilerini yol gösterici olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Hiçbir medya kuruluşundan 'şunu yazmayın' şeklinde istekte bulunmadıklarını anlatan Atış, şöyle devam etti:

'Biz onlardan çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak için, onları fuhuştan, uyuşturucudan, molotofkokteyli olan alanlardan korumak, yani terörün kucağına düşmesini engelleme konusundaki çalışmalarımız için destek istiyoruz. Yani sizin çocuklarınızı, gençlerinizi kucaklamak için destek istiyoruz. Bu konuda destek vereceğinizden de eminiz. Şimdiye kadar verilen ve bizi çok güçlendiren desteğe de teşekkür ediyorum. Her zaman basının, özgür ve eleştiri yapabilen, yani yol gösteren basının yanında olduğumuzu belirtiyorum. Bilmenizi istiyoruz ki Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlıklar olarak bizim tek isteğimiz Adanalıların yaşam kalitesini artırmak. Başka bir arzumuz, başka bir dileğimiz yok. Bunu yaparken de en başta hedefimiz çocuklarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, okuma yazma bilmeyen, şiddete uğrayan kadınlarımızdır. Bu konuda hiç tavizimiz olmayacak. Kim tehdit ederse etsin, kim ne yaparsa yapsın biz hedefimizden sapmayacağız.'

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de Adana'nın adliye ve sokak olaylarıyla anılan imajını düzeltmek için medya kuruluşlarının yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, buna karşın ani gelişen olayların kent imajını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Türkiye'nin neresine gidilirse gidilsin Adana'nın şu an Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan olaylarla anıldığını anlatan Esendemir, 'Adana güzellikleri hak ediyor. Onun için el birliği ile herkes üzerine düşeni yapmalı' dedi.

Yerel medyanın ayakta kalma mücadelesi verdiğini kaydeden Esendemir, gazetecilerin de yıpranma haklarının geri verilmesini istedi.

Esendemir, geçen yıl meydana gelen olayda, yol kenarında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden, haftalık olarak yayımlanan Yeni Soluk Gazetesi sahibi Seyit Ali Akgül'e çarpan midibüs sürücüsünün yakalanmasından dolayı Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'e, kentin tanıtımına verdiği katkılardan dolayı da Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi İkbal Kalın'a gelecek günlerde 'Özel Takdir Ödülü' verileceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı Hatay Büro Sorumlusu Ramazan Şanıvar'ın ' spor röportajı' dalında ödül aldığı yarışmada, Çilem Gökçe Anıtkan da AA Adana Bölge Müdürlüğünde staj yaptığı dönemde çektiği görüntü ile 'TV haberi' dalında ödüle layık görüldü.

Ödül alan gazeteciler ve basın kuruluşları şöyle:

Haber : Ömer Sarı (Zaman Gazetesi) 'İşte Albay Çiçek'in İmzası'

Haber fotoğraf: Süreyya Uri (İlkhaber Gazetesi) 'Rol Yapan Dilenciler'

Araştırma-inceleme: Osman Balcı (Refleks Gazetesi) 'Santralde Patlama'

Röportaj: Esra Örgen (DHA) 'Esragül'ün Yüzü Güldü'

Güncel yazı: Murat Yıldız (İlkhaber Gazetesi) 'Ne Oldu Sana Güzel Adana'

Spor röportajı: Ramazan Şanıvar (Anadolu Ajansı) 'Fahri Antrenör'

Sayfa düzeni: Şahin Çoban (Refleks Gazetesi)

Spor sayfa düzeni: Hüseyin Sungur (Toros Gazetesi)

Mansiyon: Serkan Bildi (Güney Haber Gazetesi)

TV haberi: Çilem Gökçe Anıtkan 'Arzu Şoförün Bir Günü'

TV programı: Halil İbrahim Uğur (Akdeniz TV) 'Kentin Gerçekleri'

TV görüntü: Kadir Puslu (Show TV) 'Seçim Bürosunda Kira Yardımı'

Mansiyon: Sam Özmen (DHA) 'Böyle Şehit Ettiler'

TV spor programı: Hakan Köker (Akdeniz TV) 'Tribün'

TV spor haberi: Zafer Şahin (Çukurova TV) 'Dedikoduya Fırsat Yok'

ÇGC özel ödülü: Tahsin Cem Ülker (DHA) 'Devlet AKP'ye Çalışıyor'

ÇGC özel ödülü: Halil Bilek (Star Gazetesi) 'Mavi Marmara gemisinde gazeteci olarak bulunduğu için'

Çoban Yurtçu özel ödülü: Erden Karaoğlu (TRT) 'Adanalı Yerli Robinson'

Hacı Sabancı özel ödülü: Ziya İpek (Zaman Gazetesi) '1 Mektupla 3 Kız'

Seyit Ali Akgül özel ödülü: Ahmet Akgün (Adana Haber Gazetesi) 'Baştan Sona Rezalet'

(ANI-ŞP) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title